Onze activiteiten

IK BEN NIET BEPERKT IK WORD BEPERKT 1

Digitale Collectebus

Sport draait om eerlijkheid. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar niet iedereen heeft een eerlijke kans. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen veel hoger en zijn er veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Het speelveld voor sporters met en zonder beperking is niet gelijk, en dus ook niet eerlijk. En daar strijdt Fonds Gehandicaptensport voor.
Ontwerp zonder titel 2

Uniek Sporten

Vanuit de ambitie om sporten voor mensen met een handicap dichtbij huis mogelijk te maken, is Fonds Gehandicaptensport het project Uniek Sporten gestart. Uniek Sporten is dé online sportcommunity voor aangepast sporten waar vraag en aanbod bij elkaar komen.
Missie 538 credits Radio 538

Missie 538

Wij zijn één van de goede doelen van Missie 538! Onze missie: "11 unieke sporters die op de wachtlijst staan helpen aan een sportrolstoel of sportprothese".
Foto SOW

(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject op (basis)scholen over het thema ‘leven en sporten met een handicap’. Een docent komt in de klas om te laten zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen komen er daardoor spelenderwijs achter dat er heel erg veel mogelijk is!
CT3 A1648

KPN Voetbalvriendendag

De KPN Voetbalvriendendag is een jaarlijks terugkerend voetbalevenement waarbij mensen met een beperking uitgenodigd worden om kennis te maken met sport. Alles is mogelijk op deze dag!
Header ParaPaard

Sportfonds ParaPaard

ParaPaard zet zich in voor aangepaste paardensport. ParaPaard biedt daarom steun aan organisaties, verenigingen en stichtingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten.
G Voetbal Ing Knvb

Passend voetbal

De KNVB, ING, Voetbal International, PwC en Fonds Gehandicaptensport zetten zich gezamenlijk in voor G-voetballers en de amateurclubs. Zo geven we het G-voetbal de aandacht die het verdient en stimuleren we verenigingen om G-voetbal op te zetten.
Foto golf

Sportfonds GOLF

Sportfonds GOLF zet zich in om het sportaanbod binnen golf vanzelfsprekender te maken voor mensen met een beperking.
Header G-Hockey 3

G-Hockey

In samenwerking met onze 1% FairShare® partners ABN AMRO en Sportlife hebben we de ambitie om het G-Hockey landelijk een extra impuls te geven. Met het doel om meer mensen met een handicap structureel en dicht bij huis te laten hockeyen.
Header Chris Vos 2

Chris Vos Foundation

De Chris Vos Foundation is als Sportfonds ondergebracht bij Fonds Gehandicaptensport en heeft als doel om ondersteuning te bieden op gebied van sneeuwsporten voor talentvolle sporters met een beperking.
Image 1

Running Blind

Running Blind biedt mensen met een visuele beperking de gelegenheid om (meer) te bewegen door (hard)lopen of Nordic Walking. Beweging is voor iedereen goed, maar van extra belang voor deze groep, omdat de conditie van blinden en slechtzienden aantoonbaar te lijden heeft onder hun visuele beperking.
Header Son

Special Olympics Nederland

Special Olympics Nederland zet zich in om verstandelijk gehandicapte kinderen en - volwassenen een plaats te geven waar zij kunnen samenkomen om plezier te maken en te sporten. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt deze activiteiten.
Header Para-cycling

Para-cycling

Para-cycling is een andere benaming voor aangepast wielrennen. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om Para-cycling voor meer mensen toegankelijk te maken.
Header Sail Wise

SailWise

​SailWise biedt mensen met een handicap meerdaagse vakanties waarbij zij heerlijk kunnen genieten van watersport. Alle accommodaties zijn hierbij volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. De schepen zijn zo ingericht dat iedereen, ongeacht de handicap, zelfstandig mee kan doen.​