Onze activiteiten

Chris Vos Foundation

De Chris Vos Foundation is als Sportfonds ondergebracht bij Fonds Gehandicaptensport en heeft als doel om ondersteuning te bieden op gebied van sneeuwsporten voor talentvolle sporters met een beperking.

Running Blind

Running Blind biedt mensen met een visuele beperking de gelegenheid om (meer) te bewegen door (hard)lopen of Nordic Walking. Beweging is voor iedereen goed, maar van extra belang voor deze groep, omdat de conditie van blinden en slechtzienden aantoonbaar te lijden heeft onder hun visuele beperking.

G-Voetbal

De KNVB, ING, Voetbal International, PwC en Fonds Gehandicaptensport zetten zich gezamenlijk in voor G-voetballers en de amateurclubs. Zo geven we het G-voetbal de aandacht die het verdient en stimuleren we verenigingen om G-voetbal op te zetten.

Lokale projecten

Dankzij onze fondsenwervende activiteiten kunnen wij vele grote en kleine projecten steunen binnen de gehandicaptensport. Veel sportverenigingen ontvangen financiële bijdragen voor bijvoorbeeld de organisatie van toernooien of sportdagen, sport- en spelmaterialen, een tillift, een doucherolstoel of andere noodzakelijkheden om gehandicaptensport mogelijk te maken.

Gehandicaptensport Nederland

​De sportbond Gehandicaptensport Nederland stimuleert sport en bewegen voor mensen met een handicap.

Special Olympics Nederland

Special Olympics Nederland zet zich in om verstandelijk gehandicapte kinderen en - volwassenen een plaats te geven waar zij kunnen samenkomen om plezier te maken en te sporten. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt deze activiteiten.

SailWise

​SailWise biedt mensen met een handicap meerdaagse vakanties waarbij zij heerlijk kunnen genieten van watersport. Alle accommodaties zijn hierbij volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. De schepen zijn zo ingericht dat iedereen, ongeacht de handicap, zelfstandig mee kan doen.​

ParaPaard

ParaPaard zet zich in voor aangepaste paardensport. ParaPaard biedt daarom steun aan organisaties, verenigingen en stichtingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten.

Benefietdiner voor de Gehandicaptensport

Op dinsdagavond 29 oktober vindt in de Johan Cruijff ArenA de 13e editie van het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport plaats. Het thema van dit jaar is 'VictorioUS'

Sportfonds GOLF

Sportfonds GOLF zet zit in om het sportaanbod binnen golf vanzelfsprekender te maken voor mensen met een beperking.

KPN Schaatsvriendendag

De KPN Schaatsvriendendag is een jaarlijks terugkerend schaatsevenement waarbij mensen met een beperking uitgenodigd worden om kennis te maken met de (schaats)sport. Met je rolstoel het ijs op, schaatsen met of zonder begeleiding, alles is mogelijk op deze dag!

Para-cycling

Para-cycling is een andere benaming voor aangepast wielrennen. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om Para-cycling voor meer mensen toegankelijk te maken.

Collecteweek

Tijdens de landelijke collecteweek zetten vrijwilligers en verenigingen zich in om te collecteren voor de gehandicaptensport. Doe jij ook mee?

Uniek Sporten

Vanuit de ambitie om sporten voor mensen met een handicap dichtbij huis mogelijk te maken, is Fonds Gehandicaptensport het project Uniek Sporten gestart. Uniek Sporten is dé online sportcommunity voor aangepast sporten waar vraag en aanbod bij elkaar komen.

(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject op (basis)scholen over het thema ‘leven en sporten met een handicap’. Een docent komt in de klas om te laten zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen komen er daardoor spelenderwijs achter dat er heel erg veel mogelijk is!

G-Hockey

In samenwerking met onze 1% FairShare® partners ABN AMRO en Sportlife hebben we de ambitie om het G-Hockey landelijk een extra impuls te geven. Met het doel om meer mensen met een handicap structureel en dichtbij huis te laten hockeyen.