Veelgestelde vragen

Doneren

Evenementen

Collecteren

Logo FGS

Sportfondsen

Doneren

We hebben de veel gestelde vragen over doneren op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Op welke manieren kan ik doneren?

Op verschillende manieren. Via de doneer button op onze website kun je een bedrag doneren. Ook als onze collectant aan de deur komt (eerste week april) kun je een contante bijdrage doen via de collectebus of via de QR code op het legitimatiebewijs van de collectant. Handig voor als je geen contant geld in huis hebt.

Evenementen

We hebben de veel gestelde vragen over evenementen op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kan ik meedoen aan een specifiek evenement?

We organiseren zelf evenementen of zijn vaak het goede doel van een bepaald evenement. In beide gevallen kun je je via deze webiste inschrijven voor evenementen waar we werken met een inschrijfmodule. Kijk hiervoor op onze pagina evenementen. Staat er een evenement niet tussen, laat dan een berichtje achter via dit formulier.

Organiseren jullie ook evenementen voor valide sporters?

Ja. We hebben soms evenementen voor sporters zonder beperking. Het doel is dan altijd om geld op te halen voor Fonds Gehandicaptensport en zo bij te kunnen dragen aan het mogelijk maken van sporten voor iedereen met een beperking.

Collecteren

We hebben de veel gestelde vragen over collecteren op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Geldt voor de QR-code ook de 50% regeling voor verenigingen?

Ja, als vereniging krijg je een eigen QR-code. Hierdoor weten we wat de collectanten hebben opgehaald. Over deze opbrengst ontvang je dus ook de 50%.

Hoe werkt de QR-code op het legitimatiebewijs?

Met de QR-code op het legitimatiebewijs (of het QR-brod) kan een donatie gedaan worden via IDEAL. De donateur gebruikt hiervoor de camera van zijn/haar telefoon. De donateur krijgt direct een link te zien en wordt zo geleidt nar de IDEAL pagina waar gemakkelijk een donatie gedaan kan worden.

Hoe kom ik aan mijn collectemateriaal?

De benodigde collectematerialen kun je zelf bestellen via een bestelformulier die je via de mail van het collecteteam ontvangt. Deze mail zal in januari 2023 verstuurd worden.

Als organisator wil ik graag een collectant afmelden. Hoe kan ik dit doen?

Wanneer jouw collectant aangeeft dit jaar niet te lopen kun je dit aangeven bij Glasten Krapels via de mail collecte@fondsgehandicaptensport.nl.

Mijn wachtwoord van het Digitale Collecte Systeem werk niet meer?

Dat klopt. Vanaf 1 januari 2023 werken we niet meer met het oude collectesysteem. Hiervan bent u per mail op de hoogte gebracht. Er wordt op dit moment een nieuw systeem ontwikkeld. Totdat dit nieuwe systeem gereed is kunnen de bestellingen voor de collecteweek 2023 doorgegeven worden aan Glasten Krapels via collecte@fondsgehandicaptensport.nl

Collecteren hoe werkt het?

De collecteweek van Fonds Gehandicaptensport vindt elk jaar plaats in april. De opbrengst is bestemd voor het uitbreiden en ondersteunen van de gehandicaptensport in Nederland. Fonds Gehandicaptensport krijgt geen overheidssteun en is dan ook volledig afhankelijk van giften uit de samenleving. Tijdens de collecteweek wordt elk jaar ongeveer € 300.000 opgehaald. De collecte week is van 2 t/m 8 april 2023.

Als collectant ga je in jouw eigen woonplaats langs de deuren om te collecteren voor Fonds Gehandicaptensport. In hoeveel straten je collecteert en hoeveel tijd je hierin stopt bepaal je in overleg met de collecteorganisator uit jouw buurt. Iedereen collecteert op zijn/haar eigen manier! De sporters met een handicap zijn blij met alle steun en waarderen ieders inzet.

Sportfondsen

We hebben de veel gestelde vragen over sportfondsen op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Is een Sportfonds hetzelfde als Crowdfunding?

Nee. Een Sportfonds is een fonds voor langere tijd, die je in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport aangaat. Niet iedereen kan zomaar een Sportfonds op Naam aanvragen. Crowdfundingsprojecten doen wij voor verenigingen en clubs die aangepast sporten  willen aanbieden of uitbreiden. Via Uniek Sporten Crowdfunding kan een vereniging of club direct al een groot deel van de financiering voor een evenement, sporthulpmiddel, toernooi of anderszins van Fonds Gehandicaptensport of één van onze matchfunders ontvangen. De rest halen ze op met eigen crowdfunding.

Hoe kom ik in aanmerking voor een Sportfonds op Naam?

Indien je een Sportfonds op naam met ons wil opzetten, kun je te allen tijde contact met ons opnemen. Een sportfonds op naam moet aan bepaalde richtlijnen voldoen. Door een bericht te sturen via ons contactformulier kunnen we jouw aanvraag voor een sportfonds in behandeling nemen.

Is je vraag onbeantwoord?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Onze partners

 

Als één team, schouder aan schouder, achter de sporters met een handicap. De volgende
partijen leveren als partner van Fonds Gehandicaptensport een belangrijke bijdrage
aan onze activiteiten. Ze ondersteunen de gehandicaptensport door middel van een
financiële bijdrage, producten en/of diensten.

Maak sport eerlijk