Ons nieuws

De meest Hollandse fietsuitdaging in 2020 als Alternatieve & Virtuele editie

Elk jaar vindt in augustus de meest Hollandse fietsuitdaging, de IJsselmeer Challenge, plaats als charity ride voor Fonds Gehandicaptensport. Helaas is het dit jaar niet mogelijk de IJsselmeer Challenge in haar ‘normale’ vorm te organiseren. Daarom is ervoor gekozen een Alternatieve & een Virtuele editie te organiseren.

Vamos Brabant! support Fonds Gehandicaptensport

Gemeente Breda en BrabantSport maken het mogelijk om van 10 tot en met 16 augustus 2020 de etappe Breda-Breda zelf virtueel vanuit huis gratis te rijden voor Fonds Gehandicaptensport. De etappe Breda-Breda was opgenomen in La Vuelta Holanda, maar de Spaanse wielerronde doet vanwege het coronavirus Nederland niet aan dit jaar. Op zondag 16 augustus wordt de wielerweek afgesloten met een bijzonder slotevent in de iconische Koepel van Breda.

Tik 'n Euro! Magazine

Half maart begon onze ongeplande reis naar een andere - last minute - benadering van de collecteweek die van 29 maart t/m 4 april gepland stond. Aan de deur collecteren was van het ene op het andere moment niet meer mogelijk. Snel handelen en omschakelen naar een online collectecampagne was het enige juiste dat we op dat moment konden doen. Wel in de wetenschap alsof je Sven Kramer vraagt om binnen twee weken mee te doen aan het WK Shorttrack. Met trots presenteren wij daarom het in eigen beheer gemaakte Tik 'n Euro! Magazine.

“De kinderen stonden te juichen voor het hek van de manege”

Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) organiseert op Manege Moedig Voorwaarts in Leiden activiteiten voor ruiters met en zonder beperking. Door de coronamaatregelen kon SPG de lessen niet door laten gaan. De paarden bleven ondertussen natuurlijk gewoon door eten. Daarom was Piet van Dam blij dat zijn stichting ondersteuning vanuit het ParaPaard Noodfonds kreeg.

Meer nieuws

Olympische en Paralympische sporters dagen je uit om sporten met een beperking letterlijk in je agenda te zetten

Fonds Gehandicaptensport lanceert samen met NOC*NSF en Nederlandse Loterij de campagne “Accepteer of Doneer”, in aanloop naar de dag van het Inclusief Sporten op dinsdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek. In deze campagne wordt via de website accepteerofdoneer.nl sporten met een beperking letterlijk bij heel Nederland in de agenda gezet. Zeven bekende sporters, waaronder Nadine Visser, Celeste Plak en Jeffrey Hoogland, én zeven sporters met een beperking dagen je via verschillende work-outs uit om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Accepteer je de work-out met beperking niet, dan moet je doneren!

Fonds Gehandicaptensport introduceert De Grote Droomloterij

Tegenslag als voedingsbodem voor misschien wel de leukste loterij van Nederland.

Stagiair(e) Partnerships

Wij zijn per september op zoek naar een enthousiaste en energieke stagiair(e) op de afdeling Partnerships voor 24-38 uur per week.

Rolstoelsporter en ambassadeur Marc de Hond overleden

Rolstoelsporter, ambassadeur en klankbord Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden. De Hond stierf aan de gevolgen van kanker. Hij wordt donderdag in besloten kring begraven, laat een woordvoerder namens de familie weten.

Huifbedrijden Barneveld blij met steun Parapaard

Stichting Huifbedrijden Barneveld zorgt normaal gesproken met behulp van paarden voor een ontspannen beweegactiviteit voor mensen met meervoudige beperkingen. Door de coronacrisis is dat nu tot grote spijt van voorzitter Theresa Donkervoort niet mogelijk. Met ondersteuning vanuit het Parapaard Noodfonds kan ze straks, als dat weer mogelijk is, mensen weer een heerlijk ritje op het huifbed bezorgen.

ParaPaard Corona Noodfonds maakt € 40.000,- vrij voor de paardensport

De Corona crisis heeft een enorme impact op de stichtingen en verenigingen aangesloten bij de FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten). Het gaat om stichtingen waar de ruiters met een beperking paardrijden. De lessen zijn gestopt, de ruiterbijdrage tevens lesgeld en de kantine inkomsten vallen weg, hiermee zijn alle inkomsten opgedroogd. Daarom hebben deze stichtingen en verenigingen dringend hulp nodig.