Ons nieuws

Special Olympic Sportdagen voor speciaal onderwijs dankzij sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport

Op woensdag 16 en donderdag 17 mei maken ruim 450 leerlingen van het speciaal onderwijs in Zaanstad kennis met 7 verschillende sporten tijdens de Special Olympic Sportdagen! Lokale verenigingen geven clinics aan kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kinderen met een gedragsstoornis op het Sportpark de Kuil in Zaandam. Het beloven mooie sportdagen te worden!

NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport opnieuw partners

Fonds Gehandicaptensport en NOC*NSF werken al jarenlang samen om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken. Deze samenwerking wordt nu verstevigd met een krachtig meerjarig partnerschap gericht op de sportparticipatie. Om de verbinding tussen NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport te bekrachtigen is op 14 mei 2018 het Fonds geassocieerd lid van NOC*NSF geworden.

Succesvolle Noordlease G-voetbaldag bij FC Emmen

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Emmen en Jong FC Utrecht vond de Noordlease G-voetbaldag plaats in De Oude Meerdijk. Circa 50 G-voetballers hebben een clinic gevolgd. Rondom de wedstrijd in de Jupiler League was er tevens aandacht voor Fonds Gehandicaptensport. Activiteiten op het #HIERKOMIKWEG plein en in de business club zorgden voor een mooie donatie van € 6.100,- aan het Fonds.

Collega gezocht!

Het collectebureau zoekt op korte termijn een nieuwe medewerker ten behoeve van de werving van nieuwe collectanten en plaatselijke organisatoren.

Versterking voor bestuur Fonds Gehandicaptensport

Met de komst van Henk Markerink als voorzitter en Frans van Steenis, Bob van Oosterhout en Peter van Keulen als bestuursleden is Fonds Gehandicaptensport op sterkte voor de toekomst. Met het 9-tal ‘zwaargewichten’ zijn alle belangrijke expertises ingevuld.

PDC ondersteunt Fonds Gehandicaptensport en para-darts met een donatie bij iedere 180-er

Op woensdag 18 en donderdag 19 april vindt de Premier League Darts plaats in Rotterdam Ahoy. Fonds Gehandicaptensport is als goede doel gekoppeld aan beide edities. Om para-darts in Nederland te ondersteunen, doneert de internationale dartsorganisatie PDC € 180,- aan het Fonds bij elke 180-er die wordt gegooid.