Ons nieuws

oud-militair Marc van de Kuilen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

HILVERSUM - De Hilversumse veteraan Marc van de Kuilen mag zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Burgemeester Pieter Broertjes spelde hem het ordeteken vandaag op vanwege zijn inzet voor de gehandicaptensport. Met een smoes werd hij naar een militair landgoed in Hilversum gelokt, waar tachtig familieleden en vrienden op hem stonden te wachten.

Als1team Challenge van start!

Op zondag 31 maart is ambassadeur Bas Tietema van start gegaan met de Als1team Challenge. In 7 dagen fietst hij langs alle 18 eredivisie stadions, om uiteindelijk na 1500 km met zijn route het logo van Fonds Gehandicaptensport te vormen. Sluit je aan bij ons team door een stuk met Bas mee te fietsen, een donatie te doen of zelf een actie te starten.

Fonds Gehandicaptensport en Premier League Darts verlengen hun samenwerking op het gebied van para-darts

​Op woensdag 27 en donderdag 28 maart vindt de Premier League Darts plaats in Ahoy Rotterdam. De absolute top van het internationale darten is hier aanwezig. De internationale dartsorganisatie PDC verlengt de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport voor deze edities van de Premier League. De exposurerechten voor beide avonden schenkt de organisatie aan de gehandicaptensport. Samen met de topspelers uit het darten vragen ze aandacht voor de gehandicaptensport en het para-darts in het bijzonder.

Nederlandse Loterij en Fonds Gehandicaptensport verlengen samenwerking met 2 jaar

Tijdens de succesvolle werelduurrecordpoging van handbiker Jetze Plat hebben Nederlandse Loterij en Fonds Gehandicaptensport de samenwerking verlengd tot en met 2020. Nederlandse Loterij is reeds een aantal jaar betrokken bij het Fonds als 1% FairShare® partner, een regeling waarbij organisaties worden gevraagd om minimaal 1% bovenop het totale sportsponsoringsbudget te investeren in de gehandicaptensport.

Meer nieuws

​ Sfeerimpressie Devinco G-korfbaltoernooi 2019

Met een zonnetje dat door de wolken heen prikte, een veld vol enthousiaste sporters en een hoop vrolijke vrijwilligers vond afgelopen zaterdag 6 april de tweede editie van het Devinco G- korfbaltoernooi plaats.

Stichting Huifbed-rijden Donkhorst een nieuwe tillift dankzij ParaPaard

Dankzij Parapaard heeft Stichting Huifbed-rijden Donkhorst een mooie tillift in de rijhal kunnen laten plaatsen.

Asito treedt toe als 1% FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport

Asito en Fonds Gehandicaptensport werken vanaf 1 januari 2019 samen om het rolstoelcurling verder te ontwikkelen. De curlingsport is in Nederland populairder dan ooit.

ABN AMRO en Fonds Gehandicaptensport verlengen samenwerking

Voorafgaand aan de finale van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament (WWTT) hebben ABN AMRO en Fonds Gehandicaptensport de samenwerking verlengd tot en met 2020.

Nieuwe materialen voor R.F.S.G dankzij ParaPaard

​Door de bijdrage van ParaPaard kon R.F.S.G in Zuid-Limburg nieuwe materialen aanschaffen voor leden met een beperking.

Mentale en fysieke voordelen door nieuw huifbed!

Stiching Paardrijden Gehadicapten IJsselmuiden (SPGIJ) kon dankzij een subsidie van ParaPaard een nieuw huifbed aanschaffen. Dit huifbed zorgt voor meer veiligheid voor de paarden en levert enorm veel mentale en fysieke voordelen op.