Ons nieuws

Als1team Challenge van start!

Op zondag 31 maart is ambassadeur Bas Tietema van start gegaan met de Als1team Challenge. In 7 dagen fietst hij langs alle 18 eredivisie stadions, om uiteindelijk na 1500 km met zijn route het logo van Fonds Gehandicaptensport te vormen. Sluit je aan bij ons team door een stuk met Bas mee te fietsen, een donatie te doen of zelf een actie te starten.

Fonds Gehandicaptensport en Premier League Darts verlengen hun samenwerking op het gebied van para-darts

​Op woensdag 27 en donderdag 28 maart vindt de Premier League Darts plaats in Ahoy Rotterdam. De absolute top van het internationale darten is hier aanwezig. De internationale dartsorganisatie PDC verlengt de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport voor deze edities van de Premier League. De exposurerechten voor beide avonden schenkt de organisatie aan de gehandicaptensport. Samen met de topspelers uit het darten vragen ze aandacht voor de gehandicaptensport en het para-darts in het bijzonder.

Nederlandse Loterij en Fonds Gehandicaptensport verlengen samenwerking met 2 jaar

Tijdens de succesvolle werelduurrecordpoging van handbiker Jetze Plat hebben Nederlandse Loterij en Fonds Gehandicaptensport de samenwerking verlengd tot en met 2020. Nederlandse Loterij is reeds een aantal jaar betrokken bij het Fonds als 1% FairShare® partner, een regeling waarbij organisaties worden gevraagd om minimaal 1% bovenop het totale sportsponsoringsbudget te investeren in de gehandicaptensport.

Asito treedt toe als 1% FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport

Asito en Fonds Gehandicaptensport werken vanaf 1 januari 2019 samen om het rolstoelcurling verder te ontwikkelen. De curlingsport is in Nederland populairder dan ooit.

Meer nieuws

Stichting Huifbed-rijden Donkhorst een nieuwe tillift dankzij ParaPaard

Dankzij Parapaard heeft Stichting Huifbed-rijden Donkhorst een mooie tillift in de rijhal kunnen laten plaatsen.

ABN AMRO en Fonds Gehandicaptensport verlengen samenwerking

Voorafgaand aan de finale van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament (WWTT) hebben ABN AMRO en Fonds Gehandicaptensport de samenwerking verlengd tot en met 2020.

Nieuwe materialen voor R.F.S.G dankzij ParaPaard

​Door de bijdrage van ParaPaard kon R.F.S.G in Zuid-Limburg nieuwe materialen aanschaffen voor leden met een beperking.

Mentale en fysieke voordelen door nieuw huifbed!

Stiching Paardrijden Gehadicapten IJsselmuiden (SPGIJ) kon dankzij een subsidie van ParaPaard een nieuw huifbed aanschaffen. Dit huifbed zorgt voor meer veiligheid voor de paarden en levert enorm veel mentale en fysieke voordelen op.

Succesvol G-toernooi bij MVC’19

Dankzij de subsidie van Fonds Gehandicaptensport kon MVC’19 ook dit jaar een prachtig G-toernooi realiseren. MVC’19 heeft al meer dan 20 jaar een G-afdeling waarbij veel sporters wekelijks actiefzijn. En omdat er niet veel toernooien worden georganiseerd voor deze doelgroep organiseert MVC’19 al jaren een gezellig G-toernooi.

Leerlingen Pascal College liepen 2500 Euro bijeen!

Omdat iedereen moet kunnen sporten en niemand buitenspel mag staan, liepen de leerlingen van zeven tweede klassen van het Pascal College in Zaandam op 3 en 4 oktober een sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport.