Ons nieuws

Line up Oranje Leeuwinnen

Unieke digitale line-up ING Oranjevriendjes en OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan Nederland - Australië

KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport hebben elf jonge voetballers met een beperking de unieke kans geboden om dinsdag 13 april digitaal aanwezig te zijn om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd tegen Australië te openen.
Vodafone 5 G baanwielrennen 5312

Fonds ontvangt innovatieve 5G techniek waarmee slechtziende wielrenner zelfstandig kan fietsen

Paralympisch wielerkampioen en meervoudig Nederlands kampioen Tristan Bangma heeft slechts 1 procent zicht. Normaal gesproken rijdt hij achterop een tandem met een co-piloot die stuurt. Ondanks zijn vele titels had hij nog een droom: ooit weer solo kunnen fietsen. Op eigen kracht, zonder gids. En dat is nu eindelijk werkelijkheid geworden door nieuwe 5G technologie van VodafoneZiggo.
Huifpaard

Huifbedrijden Barneveld blij met steun Parapaard

Stichting Huifbedrijden Barneveld zorgt normaal gesproken met behulp van paarden voor een ontspannen beweegactiviteit voor mensen met meervoudige beperkingen. Door de coronacrisis is dat nu tot grote spijt van voorzitter Theresa Donkervoort niet mogelijk. Met ondersteuning vanuit het Parapaard Noodfonds kan ze straks, als dat weer mogelijk is, mensen weer een heerlijk ritje op het huifbed bezorgen.
Header Nieuwsbrief

Trots op onze ambassadeurs!

Heel Nederland hoort deze week van onze Tik een Euro! campagne, als alternatief voor een collecteweek langs de deuren. Dit redt Fonds Gehandicaptensport zeker niet alleen. We zijn daarom ook trots op onze brede Oranje-selectie van ambassadeurs die zich inzetten voor de collecte en dus voor 1,7 miljoen Nederlanders met een beperking!

Meer nieuws

Uniek Esports Keyvisual

Plan voor een inclusievere gamewereld wordt ‘Uniek Esports’

Binnen Uniek Sporten is een nieuw product gelanceerd voor gamers met een beperking: Uniek Esports. Met dit platform wil Uniek Sporten professioneel gamen toegankelijk maken voor iedereen, maar ook laten zien dat esporters met een beperking een serieuze uitdaging vormen voor hun tegenstanders. Of die tegenstander nou wel of geen beperking heeft.
JCA studentenflyer

Stagiair(e) gezocht!

Ben jij als student op zoek naar een leuke, dynamische stageplek en volg je een (commerciële) opleiding in de richting van sportmarketing of eventmanagement? Dan ben je van harte welkom! Op onze afdeling Partnerships is per 1 februari plek voor een stagiaire (24-38 uur per week).
Whats App Image 2021 12 08 at 15 04 42

ALLsportsradio met Mark Versteegen, Marc ter Haar en Diede de Groot

ALLsportsradio LIVE! stond weer in het teken van Fonds Gehandicaptensport! Met FGS-directeur Nike Boor als sidekick, ging Robert Denneman in gesprek met Mark Versteegen van KPN, voorzitter Raad van Toezicht Marc ter Haar en sportster Diede de Groot.
Basket 1382 Met logos

Informatie over toegankelijkheid sportaccommodaties moet verbeteren

Fonds Gehandicaptensport, Mulier Instituut en Ongehinderd slaan de handen ineen Op vrijdag 3 december, internationale dag van mensen met een beperking, tekenen Nike Boor (Fonds Gehandicaptensport), Hugo van der Poel (Mulier Instituut) en Gerard de Nooij (Ongehinderd) een intentieverklaring om samen de informatievoorziening omtrent toegankelijkheid van sportaccommodaties voor mensen met een beperking aan te pakken. Iedereen met een beperking moet namelijk de weg naar een toegankelijke sportclub of – vereniging weten te vinden.
Uniek Sporten Uitleen

Sport Deelname Index over sporten met een handicap binnenkort beschikbaar

In 2030 moet sporten met een handicap de normaalste zaak van de wereld zijn. Samen met NOC*NSF ontwikkelde Fonds Gehandicaptensport de Sport Deelname Index voor de gehandicaptensport in Nederland. Te beginnen in januari en dan tweemaal per jaar zijn resultaten beschikbaar over de vorderingen én de uitdagingen die er tot 2030 nog zijn. Net zolang totdat een gelijkwaardige sportdeelname de normaalste zaak van de wereld is. Het verschil is nu te groot. Zo’n 60% algemene sportparticipatie tegenover 34% voor mensen met een handicap.
Groepsfoto

ALLsportsradio met Marlène van Gansewinkel, Wouter Kievit en Kiki Hendriks

ALLsportsradio LIVE! stond weer in het teken van Fonds Gehandicaptensport! Met FGS-directeur Nike Boor als sidekick, ging Robert Denneman in gesprek met een hele delegatie van Team Para Atletiek. Te gast waren tweevoudig paralympisch kampioene Marlène van Gansewinkel, bestuurslid Wouter Kievit en talent Kiki Hendriks!