Ons nieuws

Schrijf je in voor online sessie G-Voetbal

Door de corona maatregelen ziet ons (voetbal)leven er voorlopig anders uit. Gelukkig zijn interne wedstrijdjes voor de jeugd en trainen in kleine groepjes wel mogelijk. Desondanks biedt deze tijd wellicht de tijd en ruimte om vooruit te denken voor de periode wanneer er weer volop gevoetbald mag worden. Daarom organiseren Fonds Gehandicaptensport, ING en KNVB in december interactieve online sessies om het G-voetbal verder vooruit te helpen. Je kan kiezen uit drie verschillende thema’s; vervoer, financiën en werving leden. Tijdens de sessie krijg je tips, word je geïnspireerd met succesvolle casussen en kan je sparren met de andere deelnemers en aanwezige deskundigen.

Fonds ontvangt innovatieve 5G techniek waarmee slechtziende wielrenner zelfstandig kan fietsen

Paralympisch wielerkampioen en meervoudig Nederlands kampioen Tristan Bangma heeft slechts 1 procent zicht. Normaal gesproken rijdt hij achterop een tandem met een co-piloot die stuurt. Ondanks zijn vele titels had hij nog een droom: ooit weer solo kunnen fietsen. Op eigen kracht, zonder gids. En dat is nu eindelijk werkelijkheid geworden door nieuwe 5G technologie van VodafoneZiggo.

De meest Hollandse fietsuitdaging in 2020 als Alternatieve & Virtuele editie

Elk jaar vindt in augustus de meest Hollandse fietsuitdaging, de IJsselmeer Challenge, plaats als charity ride voor Fonds Gehandicaptensport. Helaas is het dit jaar niet mogelijk de IJsselmeer Challenge in haar ‘normale’ vorm te organiseren. Daarom is ervoor gekozen een Alternatieve & een Virtuele editie te organiseren.

Vamos Brabant! support Fonds Gehandicaptensport

Gemeente Breda en BrabantSport maken het mogelijk om van 10 tot en met 16 augustus 2020 de etappe Breda-Breda zelf virtueel vanuit huis gratis te rijden voor Fonds Gehandicaptensport. De etappe Breda-Breda was opgenomen in La Vuelta Holanda, maar de Spaanse wielerronde doet vanwege het coronavirus Nederland niet aan dit jaar. Op zondag 16 augustus wordt de wielerweek afgesloten met een bijzonder slotevent in de iconische Koepel van Breda.

Meer nieuws

ALLsportsradio met Esther Vergeer, Anneke van Zanen en Martijn Kooijman

Met FGS-directeur Nike Boor als sidekick, sprak Robert Denneman met chef de mission Esther Vergeer, NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen en Martijn Kooijman, plv. directeur sport bij VWS.

(Klant)Adviseur Uniek Sporten Hulpmiddelen 34 uur per week

Wij zijn per 1 december 2020 op zoek naar een enthousiaste en energieke: (Klant)Adviseur Uniek Sporten sporthulpmiddelen voor 34 uur per week

Fonds Gehandicaptensport ondertekent manifest voor inclusie en participatie

Sport en bewegen verdienen een belangrijkere plek in de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen. Sport en bewegen zijn immers cruciaal voor een energiek, inclusief en gezond Nederland. Om deze gedachte kracht bij te zetten zijn dinsdag 22 september in Den Haag door 24 organisaties uit de sport, zorg en welzijn twee manifesten ondertekend, waarin het belang van sport en bewegen voor de samenleving wordt onderstreept.

Olympische en Paralympische sporters dagen je uit om sporten met een beperking letterlijk in je agenda te zetten

Fonds Gehandicaptensport lanceert samen met NOC*NSF en Nederlandse Loterij de campagne “Accepteer of Doneer”, in aanloop naar de dag van het Inclusief Sporten op dinsdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek. In deze campagne wordt via de website accepteerofdoneer.nl sporten met een beperking letterlijk bij heel Nederland in de agenda gezet. Zeven bekende sporters, waaronder Nadine Visser, Celeste Plak en Jeffrey Hoogland, én zeven sporters met een beperking dagen je via verschillende work-outs uit om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Accepteer je de work-out met beperking niet, dan moet je doneren!

Fonds Gehandicaptensport introduceert De Grote Droomloterij

Tegenslag als voedingsbodem voor misschien wel de leukste loterij van Nederland.

Stagiair(e) Partnerships

Wij zijn per 1 februari 2021 op zoek naar een enthousiaste en energieke stagiair(e) op de afdeling Partnerships voor 24-38 uur per week.