Ons nieuws

Line up Oranje Leeuwinnen

Unieke digitale line-up ING Oranjevriendjes en OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan Nederland - Australië

KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport hebben elf jonge voetballers met een beperking de unieke kans geboden om dinsdag 13 april digitaal aanwezig te zijn om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd tegen Australië te openen.
Vodafone 5 G baanwielrennen 5312

Fonds ontvangt innovatieve 5G techniek waarmee slechtziende wielrenner zelfstandig kan fietsen

Paralympisch wielerkampioen en meervoudig Nederlands kampioen Tristan Bangma heeft slechts 1 procent zicht. Normaal gesproken rijdt hij achterop een tandem met een co-piloot die stuurt. Ondanks zijn vele titels had hij nog een droom: ooit weer solo kunnen fietsen. Op eigen kracht, zonder gids. En dat is nu eindelijk werkelijkheid geworden door nieuwe 5G technologie van VodafoneZiggo.
Huifpaard

Huifbedrijden Barneveld blij met steun Parapaard

Stichting Huifbedrijden Barneveld zorgt normaal gesproken met behulp van paarden voor een ontspannen beweegactiviteit voor mensen met meervoudige beperkingen. Door de coronacrisis is dat nu tot grote spijt van voorzitter Theresa Donkervoort niet mogelijk. Met ondersteuning vanuit het Parapaard Noodfonds kan ze straks, als dat weer mogelijk is, mensen weer een heerlijk ritje op het huifbed bezorgen.
Header Nieuwsbrief

Trots op onze ambassadeurs!

Heel Nederland hoort deze week van onze Tik een Euro! campagne, als alternatief voor een collecteweek langs de deuren. Dit redt Fonds Gehandicaptensport zeker niet alleen. We zijn daarom ook trots op onze brede Oranje-selectie van ambassadeurs die zich inzetten voor de collecte en dus voor 1,7 miljoen Nederlanders met een beperking!

Meer nieuws

Voor website

Samenwerking met Basketball Experience NL

Fonds Gehandicaptensport is een samenwerking aangegaan met Basketball Experience NL (BEN) en bundelen hun krachten bij activiteiten zoals het voorlichtingsprogramma (S)Cool on Wheels. Een programma van Fonds Gehandicaptensport voor het basisonderwijs over leven en sporten met een handicap in de vorm van een clinic. Vanaf nu voert BEN de planning van deze (S)Cool on Wheels clinics op landelijk niveau uit.
Dean van Kooij

Nieuw Sportfonds: Dean van Kooij

In samenwerking met Fonds Gehandicaptensport heeft parasnowboarder Dean van Kooij (20) een eigen sportfonds opgericht. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt Dean hiermee richting de Paralympische Winterspelen van 2026.
Opbrengst Gala

Zeer succesvolle benefietavond in het Louwman Museum

Op dinsdagavond 15 november vond in het Louwman Museum in Wassenaar de 14e editie van het benefietdiner voor de Gehandicaptensport plaats. Het thema van het benefietdiner was dit jaar ‘De Kracht van Meedoen’. Een avond waarbij meedoen is winnen hoog op de agenda stond, Paralympisch atleet en ambassadeur Fleur Jong haar indrukwekkende verhaal deelde en een avond die spetterend werd afgesloten met een optreden van Romy Monteiro. Deze avond is er een fantastisch bedrag van € 488.500,- opgehaald voor sporters met een handicap.
Infographic fit 59738688 5

Rabobank nieuwe hoofdpartner van Uniek Sporten

Rabobank is officieel één van de hoofdpartners van Uniek Sporten geworden, een programma van Fonds Gehandicaptensport en samenwerkende gemeenten. Het nieuwe partnership richt zich er voornamelijk op om het thema inclusiviteit op de agenda van alle sportclubs te krijgen. Door Uniek Sporten in het bestaande programma Rabo ClubSupport te integreren, dragen beide partijen uit dat sporten met een beperking binnen een club of vereniging vanzelfsprekend moet zijn.
Schermafbeelding 2022 09 15 om 14 26 40

ALLsportsradio 'Op weg (terug) naar de top!'

Met FGS-directeur Nike Boor als sidekick, ging Robert Denneman in gesprek met de gasten over paradressuur en rolstoeltennis.
Wereldrecord speedmars Robin Imthorn 20220911 Martin Bos 0612

Sport en bewegen kan PTSS-klachten verminderen

Naar schatting ligt het aantal mensen met een posttraumatische stress-stoornis (PTSS) in Nederland tussen de 2 en 7 procent. Het totaal aantal kan daarmee oplopen tot 1,2 miljoen mensen. Geüniformeerde beroepsgroepen zoals defensie-, politie-, brandweer- en ambulancepersoneel lopen een verhoogd risico op PTSS. Uit verkennend onderzoek van Fonds Gehandicaptensport uitgevoerd door het Mulier Instituut blijkt dat sport en bewegen kan helpen om de klachten van PTSS te verminderen. Regelmatig sporten en bewegen draagt bij aan beter slapen, een verbeterde kwaliteit van leven en een gezonder gewicht.