Ons nieuws

Line up Oranje Leeuwinnen

Unieke digitale line-up ING Oranjevriendjes en OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan Nederland - Australië

KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport hebben elf jonge voetballers met een beperking de unieke kans geboden om dinsdag 13 april digitaal aanwezig te zijn om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd tegen Australië te openen.
Vodafone 5 G baanwielrennen 5312

Fonds ontvangt innovatieve 5G techniek waarmee slechtziende wielrenner zelfstandig kan fietsen

Paralympisch wielerkampioen en meervoudig Nederlands kampioen Tristan Bangma heeft slechts 1 procent zicht. Normaal gesproken rijdt hij achterop een tandem met een co-piloot die stuurt. Ondanks zijn vele titels had hij nog een droom: ooit weer solo kunnen fietsen. Op eigen kracht, zonder gids. En dat is nu eindelijk werkelijkheid geworden door nieuwe 5G technologie van VodafoneZiggo.
Huifpaard

Huifbedrijden Barneveld blij met steun Parapaard

Stichting Huifbedrijden Barneveld zorgt normaal gesproken met behulp van paarden voor een ontspannen beweegactiviteit voor mensen met meervoudige beperkingen. Door de coronacrisis is dat nu tot grote spijt van voorzitter Theresa Donkervoort niet mogelijk. Met ondersteuning vanuit het Parapaard Noodfonds kan ze straks, als dat weer mogelijk is, mensen weer een heerlijk ritje op het huifbed bezorgen.
Header Nieuwsbrief

Trots op onze ambassadeurs!

Heel Nederland hoort deze week van onze Tik een Euro! campagne, als alternatief voor een collecteweek langs de deuren. Dit redt Fonds Gehandicaptensport zeker niet alleen. We zijn daarom ook trots op onze brede Oranje-selectie van ambassadeurs die zich inzetten voor de collecte en dus voor 1,7 miljoen Nederlanders met een beperking!

Meer nieuws

Ontwerp zonder titel 17

BDO Run: zo’n 750 deelnemers in beweging voor Fonds Gehandicaptensport

Eind mei organiseerde BDO de tweede editie van de BDO Run: een sportevent voor medewerkers, vrienden, familie en relaties. Zo’n 750 deelnemers kwamen in actie voor Fonds Gehandicaptensport.
Ontwerp zonder titel 2 1 2022 06 27 141204 hqby

Fonds Gehandicaptensport lanceert nieuwe fitness app: Uniek Sporten Thuis

Fonds Gehandicaptensport lanceert vandaag officieel de nieuwe Uniek Sporten app, waarin een belangrijk onderdeel is opgenomen: thuis sporten en bewegen. Deze app zorgt ervoor dat de groep 1,7 miljoen mensen met een beperking, die veelal inactief zijn door onvoldoende toegang tot sport, weer gaan sporten en bewegen. Gewoon vanuit huis.
Whats App Image 2022 06 23 at 1 57 35 PM

Grebbeberg Masters heeft ruim €10.000 euro opgehaald

Defensiemedewerkers sporten tijdens de Grebbeberg Masters samen met hun gewond geraakte collega’s rond de militair-historische locatie.
001 024 Robin Visual 16 9 Plain

La Vuelta Holanda en Fonds Gehandicaptensport maken sport eerlijk

Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van La Vuelta Holanda 2022. In aanloop naar de start van La Vuelta en tijdens de eerste drie etappes op Nederlandse bodem wordt met de campagne ‘Maak sport eerlijk’ aandacht gevraagd en fondsen geworven voor het mogelijk maken van sport voor iedereen. Diverse sporters met een beperking, partners en betrokken gemeenten komen in actie om minimaal €100.000 op te halen voor de realisatie van sporthulpmiddelen.
Whats App Image 2022 06 09 at 9 40 51 AM

ALLsportsradio 'Samen voor aangepast sporten'

Met FGS-directeur Nike Boor als sidekick, ging Daan Prins in gesprek met verschillende gasten. Te gast in deze uitzending waren Monique Kalkman, oud-rolstoeltennisster en tegenwoordig werkzaam bij Welzorg; Erik Kolthof van Crowe Foederer, Carli Jager van TBWA en Michael Nederlof van Dentsu.
2022 Resul breedbeeld website

Opvallende donatiecampagne van start

Vanaf vandaag gaat de donatiecampagne van Fonds Gehandicaptensport van start met het thema: ‘We zijn niet beperkt, we worden beperkt’. Hierbij draait het om eerlijkheid in de sport. Er is nu geen eerlijke kans om gelijkwaardig aan de startstreep te verschijnen: de 1,7 miljoen mensen met een beperking worden, voordat er ook maar een sportieve uitdaging kan worden aangegaan, geconfronteerd met maatschappelijke barrières. Complexe regels met betrekking tot financiële tegemoetkoming zorgen dat sporten of bewegen bijna onmogelijk wordt. De sporter met een beperking is niet beperkt, maar wordt beperkt. Het is een obstakel race waarbij ieder opvolgende barrière hoger en complexer wordt.