Ons nieuws

Unieke digitale line-up ING Oranjevriendjes en OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan Nederland - Australië

KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport hebben elf jonge voetballers met een beperking de unieke kans geboden om dinsdag 13 april digitaal aanwezig te zijn om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd tegen Australië te openen.

Meld je vereniging aan!

Ook dit jaar kun je weer je vereniging aanmelden voor de Collecteweek van Fonds Gehandicaptensport. Dat gaat heel eenvoudig via het onderstaande formulier!

Schrijf je in voor online sessie G-Voetbal

Door de corona maatregelen ziet ons (voetbal)leven er voorlopig anders uit. Gelukkig zijn interne wedstrijdjes voor de jeugd en trainen in kleine groepjes wel mogelijk. Desondanks biedt deze tijd wellicht de tijd en ruimte om vooruit te denken voor de periode wanneer er weer volop gevoetbald mag worden. Daarom organiseren Fonds Gehandicaptensport, ING en KNVB in december interactieve online sessies om het G-voetbal verder vooruit te helpen. Je kan kiezen uit drie verschillende thema’s; vervoer, financiën en werving leden. Tijdens de sessie krijg je tips, word je geïnspireerd met succesvolle casussen en kan je sparren met de andere deelnemers en aanwezige deskundigen.

Veiling Sportitems

Je kunt alle sporters met een handicap steunen door te bieden op de unieke sportitems op onze online veiling van 30 november tot en met 11 december. Denk bijvoorbeeld aan een gesigneerd FC Barcelona shirt van Ronald Koeman of een gesigneerd shirt van Tess Wester. Zo heeft u meteen een mooi cadeau voor de feestdagen en kan iedereen met een beperking blijven sporten. Win win!

Meer nieuws

ALLsportsradio met Bo Kramer, Eva Eikhout en Anneke van Zanen

Met FGS-directeur Nike Boor als sidekick, sprak Robert Denneman met rolstoelbasketbalster Bo Kramer, Anneke van Zanen en ambassadeur Eva Eikhout.

ALLsportsradio met Robin Jansen, Sander Westerveld en Steven Sedee

Met onze directeur Nike Boor als sidekick, sprak Robert Denneman met Robin Janssen van de KNVB, Steven Sedee van ING en oud-international Sander Westerveld.

M line verlengt samenwerking voor onbepaalde tijd

M line heeft voor onbepaalde tijd bijgetekend in de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport. Het matrassenmerk is al vanaf 2007 partner van het fonds. Beiden maken zich al sinds jaar en dag sterk voor Paralympische sporters.

Invictus games definitief naar 16-22 april 2022

De Invictus Games Den Haag 2020 vinden plaats van 16 tot en met 22 april 2022. Deze nieuwe datum is vandaag bekendgemaakt.

Sporters met een handicap geven heel Nederland een PowerTalk

Fonds Gehandicaptensport trapt de april campagne maand, met o.a. de collecteweek, af met een inspirerende PowerTalk voor heel Nederland. Met als boodschap: “Het gaat niet om wat je niet kunt, het gaat om wat je wél kunt.” In een tijd vol met beperkingen, kunnen we allemaal nog wat leren van sporters met een handicap.

Prachtig bedrag van de VriendenLoterij

De VriendenLoterij schenkt een bedrag van meer dan 56 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Fonds Gehandicaptensport heeft afgelopen week een prachtige cheque mogen ontvangen met een bedrag van € 684.996,-.