Ons nieuws

Schrijf je in voor online sessie G-Voetbal

Door de corona maatregelen ziet ons (voetbal)leven er voorlopig anders uit. Gelukkig zijn interne wedstrijdjes voor de jeugd en trainen in kleine groepjes wel mogelijk. Desondanks biedt deze tijd wellicht de tijd en ruimte om vooruit te denken voor de periode wanneer er weer volop gevoetbald mag worden. Daarom organiseren Fonds Gehandicaptensport, ING en KNVB in december interactieve online sessies om het G-voetbal verder vooruit te helpen. Je kan kiezen uit drie verschillende thema’s; vervoer, financiën en werving leden. Tijdens de sessie krijg je tips, word je geïnspireerd met succesvolle casussen en kan je sparren met de andere deelnemers en aanwezige deskundigen.

Fonds ontvangt innovatieve 5G techniek waarmee slechtziende wielrenner zelfstandig kan fietsen

Paralympisch wielerkampioen en meervoudig Nederlands kampioen Tristan Bangma heeft slechts 1 procent zicht. Normaal gesproken rijdt hij achterop een tandem met een co-piloot die stuurt. Ondanks zijn vele titels had hij nog een droom: ooit weer solo kunnen fietsen. Op eigen kracht, zonder gids. En dat is nu eindelijk werkelijkheid geworden door nieuwe 5G technologie van VodafoneZiggo.

De meest Hollandse fietsuitdaging in 2020 als Alternatieve & Virtuele editie

Elk jaar vindt in augustus de meest Hollandse fietsuitdaging, de IJsselmeer Challenge, plaats als charity ride voor Fonds Gehandicaptensport. Helaas is het dit jaar niet mogelijk de IJsselmeer Challenge in haar ‘normale’ vorm te organiseren. Daarom is ervoor gekozen een Alternatieve & een Virtuele editie te organiseren.

Vamos Brabant! support Fonds Gehandicaptensport

Gemeente Breda en BrabantSport maken het mogelijk om van 10 tot en met 16 augustus 2020 de etappe Breda-Breda zelf virtueel vanuit huis gratis te rijden voor Fonds Gehandicaptensport. De etappe Breda-Breda was opgenomen in La Vuelta Holanda, maar de Spaanse wielerronde doet vanwege het coronavirus Nederland niet aan dit jaar. Op zondag 16 augustus wordt de wielerweek afgesloten met een bijzonder slotevent in de iconische Koepel van Breda.

Meer nieuws

Vacature: Medewerker Content en Community

Wij zijn per 1 april 2021 op zoek naar een enthousiaste en energieke medewerker Content en Community (32-40 uur) voor de afdeling Communicatie & Voorlichting.

ALLsportsradio met Ernst Boekhorst, Maikel Scheffers en Lisa Westerveld

Met FGS-directeur Nike Boor als sidekick, sprak Robert Denneman met ABN AMRO's Ernst Boekhorst, rolstoeltennisser Maikel Scheffers en GroenLinks Tweede Kamerlid Lisa Westerveld.

ALLsportsradio met Rudmer Heerema, Tristan Bangma, Eric Kersten en Raymon Blondel

Met FGS-directeur Nike Boor als sidekick, sprak Robert Denneman met Tweede Kamerlid Rudmer Heerema, paracyclist Tristan Bangma, Eric Kersten van Team TOC en NPC-voorzitter Raymon Blondel.

Fonds Gehandicaptensport richt crowdfunding platform op voor clubs

Een racerunner bij AV Olympus ‘70 dankzij crowdfunding Een sportclub moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor sporters met een beperking. Verenigingen die aangepast aanbod willen organiseren zullen merken dat dit in het begin wat extra tijd, energie en financiële middelen vraagt. Fonds Gehandicaptensport heeft daarom op Unieksporten.nl een crowdfund platform ingericht om initiatieven te ondersteunen die sporten met een beperking bevorderen. Atletiekvereniging AV Olympus ’70 zette zo met succes een eigen crowdfundingcampagne op om een racerunner aan te schaffen. “Het was eigenlijk heel erg simpel!”

Sportlife verlengt samenwerking met Fonds Gehandicaptensport

Sportlife (moederorganisatie Cloetta Holland BV) heeft de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport verlengd per 1 januari 2021. Sportlife is al sinds 10 jaar 1% FairShare® partner en ondersteunt met hun bijdrage onder andere het G-hockeyplan.

Diede de Groot en Kimberly Alkemade nieuwe ambassadeurs

Rolstoeltennisster Diede De Groot en Paralympisch atleet Kimberly Alkemade zijn de nieuwe ambassadeurs voor Fonds Gehandicaptensport. “We zijn enorm trots dat deze twee topsporttalenten zich voor het Fonds en de breedtesport willen gaan inzetten”, aldus Nike Boor, Directeur Fonds Gehandicaptensport.