Het verhaal van Bram en Luuk

“Onze Luuk van 12 jaar heeft al sinds zijn vijfde een beenprothese. Ongeveer anderhalf jaar geleden ontdekte hij een sport die perfect bij hem past: amputatievoetbal op krukken."
Luuk amputatievoetbal

Het verhaal van Bram en Luuk

“Onze Luuk van 12 jaar heeft al sinds zijn vijfde een beenprothese. Ongeveer anderhalf jaar geleden ontdekte hij een sport die perfect bij hem past: amputatievoetbal op krukken. Daarbij gebruikt hij alleen zijn goede been en geen prothese. Maar voor in het dagelijks leven was hij nog op zoek naar een prothese met meer bewegingsvrijheid. De reguliere protheses zijn namelijk niet gemaakt om heel actief te bewegen. Met gym op school en met het voetballen met vriendjes op het schoolplein en grasveldjes merkte Luuk dat hij met de dagelijkse prothese te kort kwam. Het gaat hem er ook vooral om dat hij makkelijker met zijn klasgenoten en vriendjes kan meedoen. Luuk vindt het amputatievoetbal heel erg leuk, maar dat is meer met ouderen. Daar heeft hij nog niet echt leeftijdsgenoten.”

“Doordat Luuk nog in de groei is, heeft hij al vaker nieuwe protheses aangemeten gekregen. Hij moet ongeveer om het jaar een nieuwe prothese omdat hij eruit groeit. Daarom is het aanvragen en financieren ook steeds weer een uitdaging. De hulp en bijdrage via Uniek Sporten Brabant, een programma van Fonds Gehandicaptensport, vind ik fantastisch. Luuk heeft hierdoor een nieuwe prothese ontvangen. Nu kan hij ook meedoen aan sportdagen op school en voetballen met vriendjes. En daarom collecteer ik. Om meer kinderen zoals onze Luuk te kunnen helpen.”

Ik wil veel meer kinderen zoals onze Luuk kunnen helpen.
Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Peter Blom_Uniek Sporten

Het verhaal van Peter

Het verhaal van Resul

Marielle Timmermans_Uniek Sporten

Het verhaal van Mariëlle

Maak sport eerlijk