“De gaafste gymles ooit! Ik snap nu veel beter hoe het is om een handicap te hebben.”

 

Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat als je een handicap hebt heel erg veel mogelijk is! Ze ervaren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal. Ook gaan ze, na het zien van indrukwekkende voorbeelden, met elkaar in discussie over hoe het is om met een beperking te leven.

Een clinic van (S)Cool on Wheels is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Deelname aan een clinic is voor basisscholen gratis mits er een sponsor is.

Nieuwsgierig geworden?

 

Een clinic aanvragen is mogelijk! (S)Cool on Wheels is erg gewild op scholen en wekelijks ontvangen we veel aanvragen. Daarom is het mogelijk dat jouw school op een wachtlijst gezet wordt. Voor deze scholen zoekt Fonds Gehandicaptensport een sponsor. Indien er een sponsor is gevonden, nemen wij contact met je op.

Voor scholen die eventueel zelf budget hebben, een sponsoractie houden of financiering krijgen vanuit een regionaal sportservicebureau of gemeente, zal het proces van een clinic inplannen sneller verlopen.

Cijfers 2022

 

Er zijn in 2022 ruim 300 clinics gegeven door ons voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels. Wij danken alle sponsors voor hun bijdragen om deze clinics mogelijk te maken.

 

Heb je vragen over (S)Cool on Wheels?
Neem contact op met Joy via: schoolonwheels@fondsgehandicaptensport.nl

(S)Cool on Wheels en
EPC 2023

 

Als je vanaf 1 januari 2023 een (S)Cool on Wheels clinic op jouw school hebt gehad, ontvang je gratis tickets om met de hele klas naar het European Parasport Championships 2023 te gaan!

Staat er nog geen clinic gepland voor jouw school (groep 7 en 8)? Meld je dan snel aan! Dit is een uniek event waar je zeker bij moet zijn! Kijk de video voor een eerste impressie.

Onze (S)Cool on Wheels sponsors

 

Als één team, schouder aan schouder, achter de sporters met een handicap. De volgende
partijen leveren als partner van (S)Cool on Wheels een belangrijke bijdrage
aan onze activiteiten. Ze ondersteunen de gehandicaptensport door middel van een
financiële bijdrage.

Logo FGS

Doneer voor (S)Cool on Wheels!

En laat kinderen voelen hoe het is om te sporten met een handicap.

Sporten is gezond, het versterkt je sociale positie en het geeft vertrouwen! Fonds Gehandicaptensport
ondersteunt sportorganisaties zodat iedereen met een handicap structureel dicht bij huis kan sporten en
sport ook voor hen vanzelfsprekend wordt.

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Maak sport eerlijk