Het verhaal van Resul

Mijn naam is Resul

Resul is geboren met het Ellis-van Creveld syndroom. Hij heeft een (kleine) korte bouw met kortere ledematen, waar hij nu aan zijn rolstoel gebonden is. Maar dat houdt Resul niet tegen. Rugbyrolstoel is een groot deel van zijn leven. Elke dag traint hij met plezier om steeds beter te worden. En dankzij rugby heeft hij zijn kracht en talent ontdekt. Maar hij wordt beperkt doordat een rugbyrolstoel hem een fortuin kost.

Het bedrag dat hij van de gemeente krijgt om een sportrolstoel aan te schaffen is ongeveer €2.600 euro. Maar een rugbystoel kost minimaal €10.000 euro en wordt elk jaar duurder.

Voor zijn eerdere stoel heeft hij al zijn spaargeld moeten gebruiken en iedereen in zijn naaste omgeving moeten vragen voor hulp. Helaas lukt dit geen tweede keer.

Ik spreek de ambitie uit een coalitie in sport en bewegen te smeden voor een eerlijke toekenning
van aandacht en middelen

Resul schittert in onze nieuwe campagne!

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Het verhaal van Kiki

Het verhaal van Menno

Wilma Oosterman

Wilma en de HandbikeBattle

Maak sport eerlijk