Het verhaal van Peter

"Het is geweldig. Zo’n fiets kost 10.000 euro. Dat leg je niet zo even neer. Het voelt alsof ik een prijs in de loterij heb gewonnen. Voor mij betekent die fiets alles. Ik kan er weer op uit. Het is vrijheid."
Peter Blom_Uniek Sporten

Het verhaal van Peter

Peter Blom fietste samen met zijn vrouw Europa en de Wereld rond. Nederland doen we wel als we oud zijn, dachten ze. En toen werd bij Peter de ziekte van Kahler geconstateerd. Dat zette alles op zijn kop. Lopen en fietsen mocht en kon hij aanvankelijk niet meer. Tot een goed gesprek nieuwe mogelijkheden opende. Zijn wilskracht en de steun van Uniek Sporten deden de rest.

Peter: “In het voorjaar van 2021 kreeg ik pijn in mijn rug. Dat gaat wel over, denk je. Helaas. De pijn werd steeds erger. Tot het niet meer ging, fysiotherapie geen uitkomst bood en de huisarts geen raad wist. En nu wil ik naar het ziekenhuis, zei ik. Binnen drie dagen hadden ze de diagnose gesteld: de ziekte van Kahler. Ook wel beenmergkanker genoemd. Het is een ziekte die je botstructuur aantast. Ik maakte me zorgen over mijn toekomst. Hoe nu verder?”

Passie

Voor zijn behandeltraject kreeg hij twee artsen toegewezen, een hematoloog en een orthopeed. “Een paar dagen voordat ik stamceltherapie inging, vertelde de orthopeed me dat ik na mijn behandeling niet meer zou mogen lopen en fietsen. Dat kwam keihard aan. Als je niet meer kunt lopen, wat moet je dan nog? En fietsen was mijn lust en mijn leven.” De passie voor fietsen ontdekten Peter en zijn vrouw toen ze zes keer de Nijmeegse Vierdaagse hadden gelopen en wat anders wilden.

Het is geweldig. Zo’n fiets kost 10.000 euro. Dat leg je niet zo even neer. Het voelt alsof ik een prijs in de loterij heb gewonnen. Voor mij betekent die fiets alles. Ik kan er weer op uit. Het is vrijheid.
Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Bart en de HandbikeBattle

Het verhaal van Glasten

Het verhaal van Dianne

Maak sport eerlijk