Dean van Kooij

Een reislustige avonturier, wiens leven in 2019 op de kop stond. Dean kreeg een auto ongeluk en bleef blijvend verlamd aan zijn linkerarm.

Dean wil altijd winnen. Zelfs als hij met zijn zusje een kaartspelletje doet: ‘Dan wordt er geschreeuwd en met kaarten gegooid.’ Vroeger speelde hij volleybal op hoog niveau en hij surfte. Maar in 2019 gooit een ongeluk zijn leven overhoop. ‘Ik werd op mijn fiets aangereden door een auto en lag volledig in de kreukels.’ Maar de omslag volgt al snel. Hij kreeg een flyer van Papendal onder ogen. ‘Daar kon je op de Parasportdag kennismaken met verschillende sporten om te kijken wat jou ligt. Mijn artsen vonden het te vroeg, maar een paar weken na mijn laatste operatie ging ik erheen. Zo ben ik in een heel andere wereld terechtgekomen. Eerst was het op bed liggen, ik kon niks, en kijk waar ik nu sta. Ik kan op het hoogste niveau snowboarden en ben fitter dan ik ooit ben geweest.’

Dean hoopt dat hij met zijn verhaal een voorbeeld kan zijn voor anderen. Mede daarom heeft hij in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport het sportfonds ‘Dean van Kooij’ opgericht. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt Dean hiermee richting de Paralympische Winterspelen van 2026, door hem de mogelijkheid te bieden om fondsen te kunnen werven via zijn eigen Sportfonds en zich hiermee ook maatschappelijk in te kunnen zetten om als rolmodel te fungeren voor mensen met een beperking in Nederland. Door zijn unieke prestaties laat Dean zien dat er heel veel mogelijk is met een beperking en hiermee willen Dean en Fonds Gehandicaptensport mensen met een beperking inspireren om zelf ook te gaan sporten.

Dean: ‘Het leven houdt niet op na tegenslag. Ik probeer zo vaak mogelijk te denken: ik ben er nog, het had ook heel anders kunnen aflopen. Ik hoop dat ik vooral jongeren met een beperking kan inspireren. Je bent beperkt, maar het hoeft zeker geen handicap te zijn.

Lees hier het hele verhaal van Dean van Kooij

 

Logo FGS

Doneer voor Dean van Kooij!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond, het versterkt je sociale positie en het geeft vertrouwen! Fonds Gehandicaptensport
ondersteunt sportorganisaties zodat iedereen met een handicap structureel dicht bij huis kan sporten en
sport ook voor hen vanzelfsprekend wordt.

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Five Five Out

Chris Vos Foundation

Maak sport eerlijk