Handige links

Impact

Fonds Gehandicaptensport zet zich ruim 40 jaar in voor de gehandicaptensport! Ook de komende jaren werken we met veel power verder aan onze ambitie, dat gehandicaptensport in 2030 vanzelfsprekend is. In 2017 hebben we onder andere het volgende gerealiseerd: 

  • We hebben circa 165 lokale projecten en -initiatieven gesteund. Hier vind je een selectie van lokale projecten. Met deze projecten hebben we circa 20.000 sporters in beweging gekregen. 
  • Ook landelijke organisaties kunnen op onze steun rekenen. Mooie voorbeelden hiervan zijn Special Olympics en SailWise
  • Jaarlijks ondersteunen we grote wedstrijden in Nederland, zoals EK's en WK's, waar gehandicaptensport een integraal onderdeel is van is. In 2017 was dit onder meer het World Wheelchair Tennis Tournament (ism ABN AMRO).
  • We steunen o.a. topsporters - die ambassadeur zijn van het Fonds, om hun doelen te bereiken. Dit doen we door een Sportfonds op Naam voor ze op te richten. ParaPaard is een sportfonds wat al een aantal jaar succesvol is.
  • We dragen bij aan de beeldvorming door kinderen te vertellen hoe het is om te sporten en leven met een handicap. In 2017 heeft ons voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels 463 clinics gegeven op scholen en daarmee hebben 11.500  kinderen meer begrip gekregen voor mensen en medeleerlingen met een handicap.
  • In 2017 hebben we het platform Uniek Sporten gelanceerd. Waarmee we mensen met een handicap inspireren en stimuleren om hun sport te ontdekken. Al meer dan 270.000 mensen weten - sinds de lancering van de vernieuwde community in september -  Uniek Sporten te vinden. 
  • Samen met onze partners organiseren we tal van activiteiten waarbij we mensen met een handicap kennis laten maken met sport.