Impact 2021

Sporten is voor lang niet iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking ervaren nog vaak vele drempels om te kunnen sporten, terwijl juist sporten je even kan doen vergeten dat je een beperking hebt. Eén van deze drempels is de vergoeding van sporthulpmiddelen.

De financiering van een sporthulpmiddel zoals een sportrolstoel of prothese is vaak een probleem. Waar moet je zijn voor een vergoeding? En krijg je wel een vergoeding. Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten of bewegen voor velen niet mogelijk. Via ons platform Uniek Sporten kunnen sporters met een beperking bij ons een hulpmiddel aanvragen.

In 2021 hebben wij maar liefst 110 sporters kunnen helpen aan een sporthulpmiddel. De financiering hiervoor kwam in 2021 tot stand vanuit:

  • Het ministerie van VWS, de grootste samenwerkingspartner van Uniek Sporten Hulpmiddelen. Vanuit deze samenwerking zijn we in staat om sporters advies te geven bij hun aanvraagprocedure bij WMO en Zorgverzekeraar en dragen we financieel bij om een sporthulpmiddel betaalbaar te maken;
  • De AON Talent Foundation, met de donatie van de foundation hebben we 6 jongeren geholpen aan een sporthulpmiddel;
  • Via de actie van Missie 538 hebben wij 11 sporters kunnen helpen aan een sporthulpmiddel.

Wij zijn heel trots dat wij het afgelopen jaar zoveel sporters hebben kunnen helpen aan een sporthulpmiddel. Dit jaar hopen wij nog meer sporters blij te kunnen maken!

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.