Impact

Dankzij jouw bijdrage kan Fonds Gehandicaptensport zich inzetten om sport voor iedereen met een handicap vanzelfsprekend te maken.

De millenniumdoelstellingen, Verenigde Naties Millennium Development Goals, richten zich op het uitbannen van wereldwijde armoede. Regeringsleiders van 189 landen hebben in september 2000 de United Nations Millennium Declaration ondertekend. Daarmee verbinden zij zich aan het behalen van de doelstellingen. Nr 3. is good health en well-being; daaraan dragen wij #als1team ons steentje bij.

IMG_2575.JPG#asset:4054

Wat hebben we tot nu toe in 2019 gerealiseerd:

387 Subsidies O.a. 127 sportverenigingen hebben in 2019 al een start- of stimuleringssubsidie ontvangen t.b.v. de ontwikkeling van gehandicaptensport binnen de vereniging. Kijk hier voor een aantal mooie voorbeelden.

33.000 Breedtesporters hebben in 2019 al steun van ons ontvangen middels deze subsidies, steun van organisaties als SailWise, Special Olympics en grote sportieve evenementen (diverse EK's en WK's voor sporters met een handicap).

275 Clinics zijn er in 2019 al gegeven door ons voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels waarbij we kinderen vertellen en laten ervaren hoe het is om te sporten en leven met een handicap. Hier hebben al ruim 7.500 kinderen aan meegedaan. Vele scholen hebben zich voor de gehandicaptensport ingezet door een sponsoractie te organiseren. In Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht geeft (S)Cool on Wheels het merendeel van de clinics.

Nederland is grotendeels via de gemeente of sportservice aangesloten bij Uniek Sporten, de komende maanden worden de laatste gemeenten gelanceerd op het platform. Gezamenlijk maken deze sportconsulenten, die lokaal het sportaanbod beheren, 3.600 sportaanbieders en daarmee ruim 5.900 sportactiviteiten vindbaar. Sinds de start weten meer dan 860.000 unieke bezoekers de website en app te vinden en worden zo naar een passende sport begeleidt.

94 Unieke Sporttalenten deden mee aan de verkiezing Sporttalent van het Jaar, er werden ruim 18.000 stemmen uitgebracht.


Wat hebben we in 2018 gerealiseerd:

412 Subsidies O.a. 143 sportverenigingen hebben in 2018 een start- of stimuleringssubsidie ontvangen t.b.v. de ontwikkeling van gehandicaptensport binnen de vereniging. Kijk hier voor een aantal mooie voorbeelden.

42.172 Breedtesporters hebben steun van ons ontvangen middels deze subsidies, steun van organisaties als SailWise, Special Olympics en grote sportieve evenementen (diverse EK's en WK's voor sporters met een handicap).

373 Clinics zijn gegeven door ons voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels waarbij we kinderen vertellen en laten ervaren hoe het is om te sporten en leven met een handicap. Hier hebben al ruim 9.838 kinderen aan meegedaan. Meer dan 35 scholen hebben zich voor de gehandicaptensport ingezet door een sponsoractie te organiseren. In Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht geeft (S)Cool on Wheels het merendeel van de clinics.

90% van Nederland is via de gemeente of sportservice aangesloten bij Uniek Sporten. Gezamenlijk maken deze sportconsulenten, die lokaal het sportaanbod beheren, 3.000 sportaanbieders en daarmee ruim 5.000 sportactiviteiten vindbaar. Sinds de start weten meer dan 600.000 unieke bezoekers de website en app te vinden en worden zo naar een passende sport begeleid.

93 deelnemers deden mee aan de verkiezing Sporttalent van het Jaar, er werden ruim 34.000 stemmen uitgebracht.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.