Impact

Dankzij jouw bijdrage kan Fonds Gehandicaptensport zich inzetten om sport voor iedereen met een handicap vanzelfsprekend te maken.

De millenniumdoelstellingen, Verenigde Naties Millennium Development Goals, richten zich op het uitbannen van wereldwijde armoede. Regeringsleiders van 189 landen hebben in september 2000 de United Nations Millennium Declaration ondertekend. Daarmee verbinden zij zich aan het behalen van de doelstellingen. Nr 3. is good health en well-being; daaraan dragen wij #als1team ons steentje bij.

IMG_2575.JPG#asset:4054


Wat hebben we tot nu toe in 2018 gerealiseerd?

185 Subsidies

O.a. 153 sportverenigingen hebben in 2018 een start- of stimuleringssubsidie ontvangen t.b.v. de ontwikkeling van gehandicaptensport binnen de vereniging. Kijk hier voor een aantal mooie voorbeelden.

42.413 Breedtesporters

42.413 breedtesporters hebben steun van ons ontvangen middels deze subsidies, steun van organisaties als SailWise, Special Olympics en grote sportieve evenementen (diverse EK's en WK's voor sporters met een handicap).

370 Clinics

370 clinics zijn gegeven door ons voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels waarbij we kinderen vertellen en laten ervaren hoe het is om te sporten en leven met een handicap. Hier hebben al ruim 9.838 kinderen aan meegedaan.

Bijgewerkt op 17-01-2019


Wat hebben we in 2017 gerealiseerd?

  • We hebben circa 165 lokale projecten en -initiatieven gesteund. Met deze projecten hebben we circa 20.000 sporters in beweging gekregen.
  • Ook landelijke organisaties kunnen op onze steun rekenen. Mooie voorbeelden hiervan zijn Special Olympics en SailWise.
  • Jaarlijks ondersteunen we grote wedstrijden in Nederland, zoals EK's en WK's, waar gehandicaptensport een integraal onderdeel is van is. In 2017 was dit onder meer het World Wheelchair Tennis Tournament (ism ABN AMRO).
  • We steunen o.a. topsporters - die ambassadeur zijn van het Fonds, om hun doelen te bereiken. Dit doen we door een Sportfonds op Naam voor ze op te richten. ParaPaard is een sportfonds wat al een aantal jaar succesvol is.
  • We dragen bij aan de beeldvorming door kinderen te vertellen hoe het is om te sporten en leven met een handicap. In 2017 heeft ons voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels 463 clinics gegeven op scholen en daarmee hebben 11.500 kinderen meer begrip gekregen voor mensen en medeleerlingen met een handicap.
  • In 2017 hebben we het platform Uniek Sporten gelanceerd. Waarmee we mensen met een handicap inspireren en stimuleren om hun sport te ontdekken. Al meer dan 270.000 mensen weten - sinds de lancering van de vernieuwde community in september - Uniek Sporten te vinden.
  • Samen met onze partners organiseren we tal van activiteiten waarbij we mensen met een handicap kennis laten maken met sport.