Special Olympics Nederland

Eén van de doelstellingen van Special Olympics Nederland is om verstandelijk gehandicapte kinderen en volwassenen een plaats te geven waar zij kunnen samenkomen om plezier te maken en te sporten. Het liefst nog geïntegreerd bij een reguliere sportvereniging dicht in de buurt.

Special Olympics Nederland

Het regelmatig kunnen trainen en deelnemen aan evenementen en wedstrijden, geeft mensen met een verstandelijke handicap de mogelijkheid om zich lichamelijk en motorisch te ontwikkelen. Ze kunnen plezier maken, vriendschappen opbouwen en deel uitmaken van een gemeenschap. Daarnaast wordt het zelfbewustzijn versterkt en angst & stress afgebroken, waardoor de zorg van alledag wordt verlicht.

Fonds Gehandicaptensport ondersteunt al jaren de activiteiten van Special Olympics Nederland. Er zijn meer dan dertig Special Olympics sporten, waaronder atletiek, gymnastiek, handbal, judo, tennis, voetbal, zeilen en zwemmen.

Special Olympics Twente

Het weekend van 10 tot en met 12 juni stond heel Twente in het teken van de Special Olympics Nationale Spelen 2022. Tijdens dit weekend gingen ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland de sportieve strijd met elkaar aan. In handen van de Twentse organisatie werd het een onvergetelijk weekend. Ruim 6.500 medailles zijn uitgereikt en de sporters zijn naar huis gegaan met herinneringen voor het leven.

Jouke was een van de sporters en groeit door zijn sport, zowel op het water als in het dagelijks leven. Sportief bezig zijn met vrienden om je heen, maar ook de totale rust in de boot, dat is voor zeiler Jouke Coehorn de ideale combinatie. Jouke is erg trots op zijn prestaties en daarmee is het zeilweekend in Enschede geslaagd. Lees hier Jouke zijn ervaring.

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Maak kennis met Saskia Morsink

Charity Diner

Donatie Outdoor Gelderland

Maak sport eerlijk