Basketball Experience Nederland

Fonds Gehandicaptensport heeft een samenwerking met Basketball Experience NL (BEN) bij activiteiten zoals het voorlichtingsprogramma (S)Cool on Wheels. BEN voert onder andere de planning van deze (S)Cool on Wheels clinics op landelijk niveau uit. Zowel voor regulier als speciaal onderwijs.
Basketball Experience Nederland

Een mooie, logische samenwerking

Met de rolstoelbasketballers van TeamNL als vlaggenschip is BEN actief in heel Nederland en hebben ze sinds 2015 meer dan 170.000 mensen rolstoelbasketbal laten ervaren. Met lachende gezichten en geïnspireerde mensen als gevolg. Toine Klerks, directeur Basketball Experience Nederland: “De activiteiten van (S)Cool on Wheels passen mooi bij onze visie en missie. Clinics voor bedrijven en voortgezet onderwijs deden we al regelmatig, dat daar nu basisschool kinderen bijkomen in combinatie met voorlichting draagt alleen maar bij aan de beeldvorming op jonge leeftijd over gehandicaptensport. Want hoe gaaf zou het zijn als kinderen iemand in een rolstoel voorbij zien rijden en niet meer denken ‘Wat zou die man hebben?’ maar zich afvragen ‘Wat voor sport zou hij doen?”.

Interesse in een (S)Cool on Wheels clinic? Klik op onderstaande button.

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond, het versterkt je sociale positie en het geeft vertrouwen! Voor 1,7 miljoen mensen met een handicap is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk, zodat iedereen met een handicap de mogelijkheid krijgt om te sporten. Structureel en dicht bij huis. Hoe wordt jouw bijdrage besteed?

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Running Blind

Para-cycling

G-Hockey

Maak sport eerlijk