Het verhaal van Signe

"We werden superwarm ontvangen. Signe mocht gelijk verschillende rolstoelen van spelers uitproberen, met een handstick en met een t-stick. Haar eigen rolstoel gaat 6 kilometer per uur. Deze gingen 18 kilometer per uur."
Signe_Uniek Sporten

Het verhaal van Signe

Sinds Signe rolstoelhockey heeft ontdekt, is ze opgeleefd. Ze heeft nu ook iets wat ze kan leren en waar ze goed in kan worden. Ze kan zelfs dromen van het EK en WK. Een goede elektrische rolstoel gaat haar helpen om daar te komen. Die werd mede gefinancierd door Uniek Sporten Hulpmiddelen. Moeder Caroline de Swart is er nog altijd onder de indruk van en geniet als ze haar dochter ziet genieten.

“Signe heeft Collageen 6 Spierdystrofie. Een zeer zeldzame spierziekte die bij één op de miljoen mensen voorkomt. Of eigenlijk is het een bindweefselziekte. Het vervelendste voor Signe is dat ze nooit heeft kunnen lopen. Ze kon wel op haar knieën lopen, en dan ging ze echt snel, maar dat gaat nu niet meer. Haar ziekte is progressief. Gelukkig kan ze ondanks een vergroeiing in haar armen goed met haar elektrische rolstoel overweg.”

Verkocht

Sinds ruim een jaar heeft Signe rolstoelhockey ontdekt. De eerste kennismaking daarmee was op de Supportbeurs, waar het rolstoelhockeyteam van TeamNL een clinic gaf.

We werden superwarm ontvangen. Signe mocht gelijk verschillende rolstoelen van spelers uitproberen, met een handstick en met een t-stick. Haar eigen rolstoel gaat 6 kilometer per uur. Deze gingen 18 kilometer per uur.
Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Het verhaal van Lucas

Het verhaal van Dianne

Erik en de HandbikeBattle

Maak sport eerlijk