Laatste nieuws

15

Dec

2017

1% FairShare partner M line verlengt samenwerking

Lees meer

Welkom bij Fonds Gehandicaptensport!

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

Dat doen wij door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiele) middelen en het geven van voorlichting.

Dat kunnen wij uiteraard niet alleen. Wij doen dat door als één team achter onze gehandicapte sporters te staan. Zo helpen vele vrijwilligers, donateurs, sponsors, ambassadeurs en partners om onze ambitie "Sport voor iedereen met een handicap mogelijk maken" verder invulling te geven.

Scheffers paperclip

Uitgelicht

Fonds Gehandicaptensport geeft G-Voetbal de aandacht die het verdient.

Samen met KNVB en ING Nederland stimuleren we amateurclubs om te starten met G-voetbal en het de aandacht te geven die het verdient. G-Voetbal verrijkt het aanbod van een vereniging enorm. Wil jij ook starten met G-Voetbal? Klik hier voor meer informatie.Para-cycling toegankelijker door samenwerking KNWU & Fonds Gehandicaptensport

Begin april is bekend gemaakt dat KNWU maatschappelijk partner is geworden van Fonds Gehandicaptensport. Samen gaan we ons er voor inzetten om para-cycling toegankelijker te maken door meer bekendheid rondom paracycling te genereren en het lokale aanbod te vergroten.

Nieuws en meer

 • 15

  Dec

  1% FairShare partner M line verlengt samenwerking  Lees meer

 • 05

  Dec

  Fonds Gehandicaptensport met Goudkoorts officieel partner Mast...  Lees meer

 • 29

  Nov

  Winnaars Uniek Sporttalent 2017 gehuldigd tijdens Nationaal Ga...  Lees meer

 • 24

  Nov

  De drie winnaars van de verkiezing Uniek Sporttalent 2017 zijn...  Lees meer

 • Volledig overzicht

Uitgelicht

Help ons, kom ook in actie!

Sta ook met ons als één team achter de sporters met een handicap.

Vele vrijwilligers, donateurs, sporters, supporters, sponsors, ambassadeurs en partners zetten zich in voor sporters met een handicap. Samen hebben we inmiddels al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Er is nog veel te doen voordat sport voor iedereen met een handicap daadwerkelijk mogelijk is!

Wil jij ook iets doen voor Fonds Gehandicaptensport? Kijk eens naar de volgende mogelijkheden:
1. Organiseer een eigen evenement of actie. Bijvoorbeeld met je vereniging, klasgenoten of collega’s. Klik hier voor meer informatie.

2. Heb je iets te vieren? Een verjaardag, jubileum of huwelijk? En wil jij iets betekenen voor een ander? Klik dan hier en deel jouw cadeau samen met Fonds Gehandicaptensport.

3. Wil je tweedehands spullen (ver)kopen én een deel van de opbrengst doneren voor Fonds Gehandicaptensport? Dat kan via deze link.

Uniek sporten: Dé sportcommunity voor mensen met een handicap!

Vanuit de ambitie om sporten voor mensen met een handicap dichtbij huis mogelijk te maken, is Fonds Gehandicaptensport het project Uniek Sporten gestart.

Uniek sporten is een online sport community voor aangepast sporten, welke gedreven wordt door het doel om de vraag en aanbod van gehandicaptensport in kaart te brengen. Mensen met een handicap kunnen via Uniek Sporten geholpen worden om een geschikte sport te vinden in eigen regio.

Om Uniek Sporten te kunnen realiseren hebben we regionale samenwerkingsverbanden met WMO regio’s en sportloketten en krijgen we steun van partners als NOC*NSF, BMC Advies, Stichting BLADT Charity, Ars Donandi/Belle10 fonds en Fonds NutsOhra. Daarnaast helpen wij verenigingen met het starten van gehandicaptensportaanbod met onder andere start- en/of stimuleringssubsidies.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Uniek Sporten en/of subsidies.

Onze bestedingen

Dankzij onze fondsenwervende activiteiten kunnen wij vele grote en kleine projecten steunen binnen de gehandicaptensport.

Jaarlijks stellen wij subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk voor bijvoorbeeld :
- extra coaching en begeleiding
- de opzet van innovatieve projecten
- de aanschaf / aanpassing van sport- en spelmateriaal
- de financiering van sportevenementen
- de realisering van bouwtechnische aanpassingen
aan sportaccommodaties

Klik hier voor een aantal voorbeelden van lokale projecten en activiteiten.

En klik hier voor meer informatie voor verenigingen.


Eerste editie IJsselmeer Challenge een groot succes!

De eerste editie van de IJsselmeer Challenge was een groot succes! Ruim 250 deelnemers hebben al fietsend heel wat kilometers afgelegd voor sporters met een handicap en met elkaar ruim €24.000,- opgehaald voor sporters met een handicap! Deelnemers konden kiezen uit afstanden tussen de 50 km en 250 km en fietsten met elke route langs of rond het IJsselmeer. De eerste deelnemers vertrokken ’s ochtends rond 06:00 en de laatste deelnemers arriveerden weer in Lelystad rond 20:00.

Esther Crombag, voormalig Nederlands Kampioene op de tandem, fietste samen met Nicolien Sauerbreij de IJsselmeer Challenge om te laten zien hoe belangrijk sport is voor mensen met een handicap. Esther werd op 11-jarige leeftijd van de een op de andere dag volledig blind en heeft dankzij sport haar blindheid beter kunnen accepteren en haar passie voor fietsen gevonden. Nicolien en Esther vormden tijdens de IJsselmeer Challenge een topteam op de tandem waarbij Nicolien Esther mee liet kijken met haar ogen door zoveel mogelijk te beschrijven van wat ze zag.

Giathlon'17

Op zondag 19 februari vond in Sportboulevard Dordrecht de 2e editie van Giathlon plaats. Giathlon’17 is een uniek en sportief evenement in Nederland. Een indoor triathlon met Fonds Gehandicaptensport als maatschappelijk doel.

Het was een groots succes! 10 minuten zwemmen, 30 minuten fietsen en 20 minuten lopen. De 288 deelnemers hebben in één uur tijd zoveel mogelijk meters gemaakt én donaties geworven. De deelnemers hebben al een bedrag van ruim €46.000 euro opgehaald voor de gehandicaptensport. Hartelijk dank daarvoor!Uniek Sporttalent

De drie winnaars van de verkiezing Uniek Sporttalent 2017 zijn bekend!

Vanaf 1 oktober kon er gestemd worden op jouw favoriete sporttalent of sportteam voor de verkiezing 'Uniek Sporttalent 2017'. Na drie stemrondes bleven er negen halve finalisten over en met de drie wildcards van de jury startte de halve finale met 12 unieke deelnemers. Ieder met een bijzonder en inspirerend verhaal. Het was een spannende race maar uiteindelijk heeft de jury de beslissing gemaakt.

De winnaars van het Uniek Sporttalent 2017:
Categorie 1 verstandelijke en meervoudige beperking: Eva Dobber (Golfsurfen);
Categorie 2 teams: Team Charo en Djavi (Triathlon);
Categorie 3 lichamelijke en zintuiglijke beperking: Aksel Cijntje (Handbiken);

De drie winnaars werden thuis verrast door Esther Vergeer, Jiske Griffioen en Jetze Plat met het goede nieuws. Een cameraploeg volgde de winnaars de gehele dag en maakte indrukkende filmpjes van Aksel, Eva en Team Charo en Djavi.


twitter

Gijs van Butselaar @GijsvButselaar

Mini conferentie aangepast sport met als hoofdthema ‘para-cycling’, mooi om krachten te bundelen vanuit o.a.… https://t.co/LlWkGJxJX5

16 December om 13:01