Over (S)Cool on Wheels Uniek

 

In ons streven naar een inclusieve samenleving waarin iedereen – ongeacht beperking of hulpvraag – kan genieten van sport, presenteren wij met trots (S)Cool on Wheels Uniek. Dit innovatieve programma is speciaal ontworpen voor het speciaal clusteronderwijs en biedt een unieke en stimulerende leerervaring die aangepaste sporten combineert met educatieve inzichten. Hiermee laten we kinderen in verschillende clusters ervaren dat zij niet de enige zijn met een hulpvraag en dat elke hulpvraag er weer anders uitziet.

De kracht van (S)Cool on Wheels Uniek

 

Bij (S)Cool on Wheels Uniek geloven we dat sport een krachtig middel is om zelfvertrouwen te vergroten, sociale interactie te bevorderen en persoonlijke prestaties te verbeteren. Ons programma heeft als doel deze voordelen toegankelijk te maken voor leerlingen binnen het speciaal clusteronderwijs. We begrijpen dat ieder individu uniek is, en willen deze unieke identiteit een podium geven in ons lesprogramma. Waar is iemand écht goed in en waar wordt iemand écht blij van. Onze docent leert de kinderen dat iedereen mag er zijn zoals hij/is is en dat elke vaardigheid er eentje is om trots op te zijn.

“Wat een bijzondere ervaring voor onze leerlingen, allemaal blije gezichten. De kracht halen uit je beperking en dit durven te tonen. Iedereen is uniek en mag zijn wie hij of zij is.”

 

Docent Daniël de Brouwerschool in Wilp

Doe mee!

We nodigen scholen en leerlingen binnen het speciaal clusteronderwijs uit om deel te nemen aan (S)Cool on Wheels Uniek. Samen kunnen we een wereld van inclusieve sport ontdekken en een inspirerende reis beginnen naar een meer toegankelijke en vriendelijke samenleving.

Wat biedt (S)Cool on Wheels Uniek?

 

Ons programma omvat zowel praktische sportervaring als educatieve componenten. Leerlingen zullen deelnemen aan verschillende aangepaste sporten, variërend van rolstoelbasketbal tot aan handbiken en racerunnen. Deze sporten zijn zorgvuldig geselecteerd om een gevarieerde en boeiende ervaring te bieden die de fysieke vaardigheden, samenwerking en competitieve geest van de leerlingen zal versterken.

Naast het sportieve aspect bieden we ook theorielessen die de context van aangepaste sport, maar ook het ‘anders mogen zijn’ verkennen. Dit helpt niet alleen bij het begrijpen van de betekenis van inclusieve sport, maar stimuleert ook respect en begrip voor de diverse mogelijkheden van individuen.

Onze (S)Cool on Wheels Uniek sponsor

 

Als één team, schouder aan schouder, achter de sporters met een handicap. Reggeborgh levert als partner van (S)Cool on Wheels Uniek een belangrijke bijdrage
aan onze activiteiten. Ze ondersteunen de gehandicaptensport door middel van een
financiële bijdrage. Meer informatie over deze samenwerking? Ga dan naar ons persbericht.

Maak sport eerlijk