Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden

 

NN Group en het Fonds Gehandicaptensport werken vanaf januari 2019 samen met Stichting Running Blind om hardlopen voor meer mensen met een visuele beperking mogelijk te maken en om er voor te zorgen dat er voldoende buddy’s en trainingsfaciliteiten zijn om hen te begeleiden. Op maandag 10 mei 2021 lanceerde Stichting Running Blind het Handboek Running Blind voor het begeleiden van hardlopers met een visuele beperking.

NN heeft met NN Running een eigen professioneel runningteam en is supporter van alle hardlopers. Door de samenwerking zijn in korte tijd blind runners met hun buddies steeds meer een vertrouwd beeld aan het worden bij hardloopwedstrijden. Bij de evenementen waar NN hoofdsponsor van is – Marathon Rotterdam, CPC Loop Den Haag, Halve Marathon Egmond, Zevenheuvelenloop – krijgen zij standaard startbewijzen en speciale faciliteiten aangeboden.

Tijdens de NN Zevenheuvelenloop 2023 werd bovendien het eerste NN Running Blind Weekend georganiseerd.

Het partnership wordt door NN ook in de eigen landelijke campagne uitgedragen. Het eerste jaar van de samenwerking kreeg een onverwachte bekroning in de vorm van ‘De Loper’, de stimuleringsprijs voor de breedtesport van de Atletiekunie.

Bekijk ook eens de onderstaande commercial van NN Group: ‘Er is maar één Nederlander zoals Machteld.’ Door deze commercial meldden zich liefst 286 nieuwe buddies aan.

Running blind

Maak sport eerlijk