Vriendenloterij

De VriendenLoterij

 

De VriendenLoterij steunt een aantal projecten/activiteiten van Fonds Gehandicaptensport. Zij geven mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt de VriendenLoterij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Gerealiseerde projecten dankzij de VriendenLoterij

De volgende projecten/activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij:

  • Innovatieve projecten ter promotie/stimulering van sport voor gehandicapten
  • Financiering van sportevenementen
  • Aanschaf van aangepast sport- en spelmateriaal
  • Realiseren van bouwtechnische aanpassingen
  • Voorlichtingsprogramma (S)Cool on Wheels

Over de VriendenLoterij  

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen.

Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 135 musea en daarnaast tot 50% korting op talloze dagjes en avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1989 in totaal al ruim € 2,1 miljard.

De VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Maak sport eerlijk