VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de VriendenLoterij maken deelnemers tijdens de wekelijkse Bingotrekking kans op de hoofdprijs van 100.000 euro, en nog vele andere mooie (geld)prijzen. Daarbij hebben deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen. Inmiddels spelen 650.000 deelnemers mee voor 46 goede doelen en bijna 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 969 miljoen euro aan goede doelen geschonken. https://www.vriendenloterij.nl

Gerealiseerde projecten dankzij de VriendenLoterij

Fonds Gehandicaptensport heeft in 2018 maar liefst €876.549,- mogen ontvangen van de VriendenLoterij. Met deze bijdrage kunnen we weer een belangrijke stap zetten in het realiseren van onze doelstelling: sport voor iedereen met een handicap mogelijk maken. De volgende projecten/activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij:

  • Innovatieve projecten ter promotie/stimulering van sport voor gehandicapten
  • Financiering van sportevenementen
  • Aanschaf van aangepast sport- en spelmateriaal
  • Realiseren van bouwtechnische aanpassingen

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking met de VriendenLoterij.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.