Laatste nieuws

27

Jul

2017

Jubileum editie Nationaal G-Voetbal Toernooi Barendrecht

Lees meer

Welkom bij Fonds Gehandicaptensport!

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

Dat doen wij door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiele) middelen en het geven van voorlichting.

Dat kunnen wij uiteraard niet alleen. Wij doen dat door als één team achter onze gehandicapte sporters te staan. Zo helpen vele vrijwilligers, donateurs, sponsors, ambassadeurs en partners om onze ambitie "Sport voor iedereen met een handicap mogelijk maken" verder invulling te geven.

Scheffers paperclip

Uitgelicht

Fonds Gehandicaptensport geeft G-Voetbal de aandacht die het verdient.

Samen met KNVB en ING Nederland stimuleren we amateurclubs om te starten met G-voetbal en het de aandacht te geven die het verdient. G-Voetbal verrijkt het aanbod van een vereniging enorm. Wil jij ook starten met G-Voetbal? Klik hier voor meer informatie.Para-cycling toegankelijker door samenwerking KNWU & Fonds Gehandicaptensport

Begin april is bekend gemaakt dat KNWU maatschappelijk partner is geworden van Fonds Gehandicaptensport. Samen gaan we ons er voor inzetten om para-cycling toegankelijker te maken door meer bekendheid rondom paracycling te genereren en het lokale aanbod te vergroten.

Nieuws en meer

 • 27

  Jul

  Jubileum editie Nationaal G-Voetbal Toernooi Barendrecht  Lees meer

 • 14

  Jul

  Meld je aan voor de G-voetbaldag 26 augustus bij VV Olde Veste!   Lees meer

 • 12

  Jul

  Fonds Gehandicaptensport aangesloten bij projectgroep 'De...  Lees meer

 • 05

  Jul

  MT Fonds Gehandicaptensport verrijkt met Martijn Kabbes  Lees meer

 • Volledig overzicht

Uitgelicht

Help ons, kom ook in actie!

Sta ook met ons als één team achter de sporters met een handicap.

Vele vrijwilligers, donateurs, sporters, supporters, sponsors, ambassadeurs en partners zetten zich in voor sporters met een handicap. Samen hebben we inmiddels al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Er is nog veel te doen voordat sport voor iedereen met een handicap daadwerkelijk mogelijk is!

Wil jij ook iets doen voor Fonds Gehandicaptensport? Kijk eens naar de volgende mogelijkheden:
1. Organiseer een eigen evenement of actie. Bijvoorbeeld met je vereniging, klasgenoten of collega’s. Klik hier voor meer informatie.

2. Heb je iets te vieren? Een verjaardag, jubileum of huwelijk? En wil jij iets betekenen voor een ander? Klik dan hier en deel jouw cadeau samen met Fonds Gehandicaptensport.

3. Wil je tweedehands spullen (ver)kopen én een deel van de opbrengst doneren voor Fonds Gehandicaptensport? Dat kan via deze link.

Uniek sporten: Aangepast sporten voor jou!

Vanuit de ambitie om sporten voor mensen met een handicap dichtbij huis mogelijk te maken, is Fonds Gehandicaptensport het project Uniek Sporten gestart.

Uniek sporten is een online sport community voor aangepast sporten, welke gedreven wordt door het doel om de vraag en aanbod van gehandicaptensport in kaart te brengen. Mensen met een handicap kunnen via Uniek Sporten geholpen worden om een geschikte sport te vinden in eigen regio.

Om Uniek Sporten te kunnen realiseren hebben we regionale samenwerkingsverbanden met WMO regio’s en sportloketten en krijgen we steun van partners als NOC*NSF, BMC Advies, Stichting BLADT Charity, Ars Donandi/Belle10 fonds en Fonds NutsOhra. Daarnaast helpen wij verenigingen met het starten van gehandicaptensportaanbod met onder andere start- en/of stimuleringssubsidies.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Uniek Sporten en/of subsidies.

Onze bestedingen

Dankzij onze fondsenwervende activiteiten kunnen wij vele grote en kleine projecten steunen binnen de gehandicaptensport.

Jaarlijks stellen wij subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk voor bijvoorbeeld :
- extra coaching en begeleiding
- de opzet van innovatieve projecten
- de aanschaf / aanpassing van sport- en spelmateriaal
- de financiering van sportevenementen
- de realisering van bouwtechnische aanpassingen
aan sportaccommodaties

Klik hier voor een aantal voorbeelden van lokale projecten en activiteiten.

En klik hier voor meer informatie voor verenigingen.


IJsselmeer Challenge

NL Tour Rides is een toertochtkalender met verzorgde toertochten voor recreatieve, geoefende en fanatieke toerwielrenners. Fonds Gehandicaptensport is als goed doel gekoppeld aan deze cycling serie van fietstourtochten. Van elke inschrijving voor één van de tours wordt € 1,- gedoneerd aan Fonds Gehandicaptensport.

Samen organiseren NL Tour Rides en Fonds Gehandicaptensport op 27 augustus in Lelystad de IJsselmeer Challenge. Met dit unieke evenement fietsen de deelnemers donaties bij elkaar voor sporters met een handicap, door op één dag rondom het IJsselmeer te fietsen. Net als alle tochten van NL Tour Rides is de IJsselmeer Challenge ook toegankelijk voor handbikers en tandems.

NL Tour Rides en Fonds Gehandicaptensport nodigen je van harte uit om deel te nemen aan één of meer van onze tourtochten, kijk op de tourkalender voor meer informatie over de 16 tourtochten en om je in te schrijven.

Vanaf 20 april kun je je hier inschrijven voor de IJsselmeerchallenge.Giathlon'17

Op zondag 19 februari vond in Sportboulevard Dordrecht de 2e editie van Giathlon plaats. Giathlon’17 is een uniek en sportief evenement in Nederland. Een indoor triathlon met Fonds Gehandicaptensport als maatschappelijk doel.

Het was een groots succes! 10 minuten zwemmen, 30 minuten fietsen en 20 minuten lopen. De 288 deelnemers hebben in één uur tijd zoveel mogelijk meters gemaakt én donaties geworven. De deelnemers hebben al een bedrag van ruim €46.000 euro opgehaald voor de gehandicaptensport. Hartelijk dank daarvoor!Uniek Sporttalent

Ken jij iemand die de titel Uniek Sporttalent 2017 verdient? Nomineer jouw favoriete sporter voor de verkiezing Sporttalent van het Jaar!

Samen met onze 1% FairShare® partners ABN AMRO, De Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM gaan wij op zoek naar een breedtesporter met een talent in de meest brede zin van het woord.

Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken. Iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Of die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Ken jij zo'n sporter? Vertel het ons via www.unieksporttalent.nl Wie weet gaat jouw favoriet er met de titel en het prachtige prijzenpakket vandoortwitter

Gehandicaptensport @HandicapEnSport

Als je werkt als een paard kun je veel bereiken 🐎 Kinderen @werkenaepaard rollen rondom #CHIORotterdamhttps://t.co/uAjncnyX23

10 August om 09:09