Fonds Gehandicaptensport goede doel van de NN Dam tot Damloop

Nationale-Nederlanden (onderdeel van NN Group) heeft zich als eerste titelsponsor ooit verbonden aan de Dam tot Damloop, één van de meest geliefde hardloopevenementen van Nederland. Deze samenwerking markeert niet alleen een mijlpaal in de missie van Nationale-Nederlanden om mensen in beweging te brengen, maar onderstreept ook de betrokkenheid bij het bevorderen van inclusiviteit in de sport. Fonds Gehandicaptensport wordt voor de komende vier edities het goede doel van dit iconische evenement.

 

“Heel mooi dat NN als titelsponsor en met de steun van organisator Le Champion de NN Dam tot Damloop verder door gaat ontwikkelen als platform van inclusie en diversiteit”, aldus Jan Knaap, manager partnerships Fonds Gehandicaptensport. “We zijn enorm blij en trots dat we als het goede doel van de NN Dam tot Damloop voor de komende jaren hier een actieve bijdrage aan mogen leveren.

Supporter van alle hardlopers

Nationale-Nederlanden is supporter van alle hardlopers. Sinds 2019 stimuleren we gezamenlijk hardlopen met een visuele beperking op verschillende fronten. Onder andere via het 1% Fairshare® partnership en in samenwerking met Stichting Running Blind. Blind runners met hun buddy’s zijn daardoor steeds meer een vertrouwd beeld aan het worden bij hardloopwedstrijden. Bij evenementen waar NN de hoofdsponsor is krijgen zij bovendien standaard startbewijzen en speciale faciliteiten aangeboden. Daarnaast zijn er buddy-programma’s opgezet en is er een NK Running Blind gekoppeld aan de NN Zevenheuvelenloop.

De betrokkenheid van Nationale-Nederlanden bij de NN Dam tot Damloop gaat verder dan alleen naamgeving. Als titelsponsor zal Nationale-Nederlanden diverse initiatieven ondersteunen om het plezier in hardlopen te bevorderen voor mensen van alle achtergronden en niveaus. Door Fonds Gehandicaptensport als goede doel te benoemen wordt speciale aandacht besteed aan het creëren van gelijke kansen en mogelijkheden voor mensen met een beperking binnen de hardloopgemeenschap. Het maakt niet uit welke beperking je hebt, iedereen moet mee kunnen doen. De NN Egmond Heroes Run is daar een goed voorbeeld van, waar iedereen van jong tot oud mocht mee rennen, lopen of zich kon voortbewegen in een loopfiets, rolstoel of handbike.

Financiering van minimaal 10 sporthulpmiddelen

Sporten draait om eerlijkheid. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar nog steeds heeft niet iedereen een eerlijke kans om aan de start te komen. De financiering van een sporthulpmiddel zoals een sportrolstoel, handbike, blade of prothese is vaak een probleem. Waar moet je zijn voor een vergoeding? En krijg je wel een vergoeding? Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten of bewegen voor velen niet mogelijk. Via Uniek Sporten Hulpmiddelen, een programma van Fonds Gehandicaptensport, kunnen sporters met een beperking een aanvraag indienen voor een sporthulpmiddel. Samen met de deelnemers van de aankomende NN Dam tot Damloop wil Fonds Gehandicaptensport voor minimaal 10 sporters een sporthulpmiddel mogelijk maken.

Over de NN Dam tot Damloop

Op zondag 22 september verzamelen zich 46.000 enthousiaste hardlopers voor de start van de NN Dam tot Damloop (5 en 10 Engelse Mijl). Dit evenement staat bekend om zijn unieke sfeer, met een parcours die loopt van Amsterdam naar Zaandam en de beroemde passage door de IJtunnel. Het trekt jaarlijks deelnemers van alle leeftijden en niveaus, met inbegrip van bedrijventeams die strijden in de Dam tot Dam Business Run, één van de grootste Business Runs ter wereld. Le Champion is de organisatie achter de NN Dam tot Damloop. Het gehele Dam tot Dam Weekend is het grootste sportieve weekend van Nederland met ruim 75.000 sporters.

De inschrijving van de NN Dam tot Damloop is geopend! Schrijf je nu in en steun daarmee ook direct ons goede doel: www.nndamloop.nl

 

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #15

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Uniek Sporten Vandaag #14

Maak sport eerlijk