Nu doneren
<- terug naar overzicht

1 oktober start de verkiezing, wie wordt het Uniek Sporttalent 2017!

Samen met onze 1% FairShare® partners ABN AMRO, De Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM zijn wij op zoek gegaan naar breedtesporters (topsporters, sporters met A/B status of die deelnemen aan talentenprogramma zijn helaas van deelname uitgesloten) met een talent in de meest brede zin van het woord.

Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken. Iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Of die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Na bijna 3 maanden voorbereiden begint zondag 1 oktober de eerste stemronde!

Vanaf 1 oktober barst de verkiezingsstrijd los. De komende vier weken zullen bijna honderd deelnemers strijden voor een plekje in de finale. De talenten die meedoen hebben allemaal een uniek en inspirerend verhaal. Deze verhalen zijn te vinden op de deelnemersprofielen van de talenten op de website www.unieksporten.nl/sporttalent

Iedere deelnemer of sportteam heeft zijn eigen deelnemersprofiel. Het deelnemersprofiel bestaat uit een sportieve foto en een motivatie over de sportervaring van het talent/team.

Via het deelnemersprofiel kan er gestemd worden op het talent. Er kan 1 facebooklike en 1 unieke stem uitgebracht worden per stemronde. Er zijn in totaal 3 stemrondes waarvan er 2 individuele sporters en 1 sportteam doorgaat naar de halve finale. De overige deelnemers starten in de volgende stemronde. Na elke stemronde vervallen alle stemmen en begint iedereen weer op 0. Zo maakt elke deelnemer evenveel kans op een plek in de finale.

De jury beslist uiteindelijk wie er doorgaat naar de finale. De jury bestaat uit vijf leden namelijk: Snowboardster Bibian Mentel, Voetbaltrainer Guus Hiddink, Lector Kracht van Sport Marije Baart de la Faille, ere-voorzitter van Gehandicaptensport Nederland Henny Jacobse en oud Paralympisch rolstoeltennisster Esther Vergeer.

Stem en Like via www.unieksporten.nl/sporttalent en help mee om het breedtesporten meer onder de aandacht te brengen bij verenigingen en bonden.