Jan-Willem Brüggenwirth versterkt het team van Fonds Gehandicaptensport

Per 11 maart wordt Jan-Willem Brüggenwirth benoemd tot Fairshare Ambassador bij Fonds Gehandicaptensport.

Foto vlnr: Jan Knaap, Jan-Willem Brüggenwirth en Nike Boor

Per 11 maart wordt Jan-Willem Brüggenwirth benoemd tot Fairshare Ambassador bij Fonds Gehandicaptensport. In deze nieuwe rol zal hij een sleutelpositie bekleden in het ontwikkelen van beleid met betrekking tot zakelijke fondsenwerving en het stimuleren van nieuwe wervingsinitiatieven. Directeur Nike Boor is verheugd dat Brüggenwirth de afdeling Partnerships en het gedachtengoed van Fonds Gehandicaptensport komt versterken.

“We zijn ontzettend blij dat Jan-Willem zich bij onze club heeft gevoegd en zich op zakelijk gebied gaat bezighouden met de gehandicaptensport. Het aantal events waar wij aan verbonden zijn neemt alleen maar toe, net zoals de behoefte van veel bedrijven om zich inclusiever op te stellen. Met zijn capaciteiten en brede netwerk zien wij kansen om hier de komende jaren grote stappen in te maken. In Jan-Willem zien we de ideale persoon om dit als Fairshare Ambassador voor zowel ons als de markt in goede banen te begeleiden ”, aldus Nike Boor.

Jan-Willem Brüggenwirth is tien jaar lang als algemeen directeur succesvol geweest voor de 538 Groep (Radio 538, SLAM!FM en Radio 10 Gold). Na zijn periode bij 538 heeft hij diverse functies bekleed, waaronder in E-commerce bij Talpa Network en bij Brand Loyalty. Met een achtergrond in de reclamewereld, waar hij managementfuncties vervulde bij toonaangevende bureaus als Publicis, Ogilvy en Mather, en Saatchi & Saatchi, brengt Brüggenwirth een schat aan kennis en ervaring mee naar zijn nieuwe rol.

“Ik voel mij bevoorrecht om mijn bijdrage te mogen leveren aan een organisatie als Fonds Gehandicaptensport,” zegt Jan-Willem Brüggenwirth. “Het is geweldig om mee te kunnen helpen zoveel mogelijk mensen te laten sporten. Of zoals we hier ook zeggen, er zijn geen hindernissen mits we maar genoeg budget kunnen mobiliseren. Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken met Nike Boor, Jan Knaap en het hele team om de gehandicaptensport naar nieuwe hoogten te brengen.”

Fonds Gehandicaptensport | Maak sport eerlijk
Fonds Gehandicaptensport streeft ernaar om sport en bewegen in 2030 voor iedereen toegankelijk te maken. Er zijn namelijk 1,7 miljoen mensen met een beperking die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Het speelveld voor sporters met en zonder beperking is niet gelijk, en dus ook niet eerlijk. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar niet iedereen heeft een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er in Nederland veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties, clubs en sporters met een beperking door middel van subsidies, kennisdeling, events en partners. Met deze initiatieven wil ze bijdragen aan een inclusieve sportomgeving waarin iedereen kan deelnemen en excelleren, ongeacht zijn of haar beperking.

Voor algemene informatie over Fonds Gehandicaptensport kunt u terecht bij Gwen Verhaegh.

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

115 helden overwinnen de Kaunertaler Gletsjer en zichzelf

Uniek Sporten Vandaag #16

(S)Cool on Wheels Uniek succesvol gelanceerd op cluster 2 onderwijs

Maak sport eerlijk