Nu doneren
<- terug naar overzicht

Fonds Gehandicaptensport en partner Noordlease leveren bijdrage aan gehandicaptensport in Noord-Nederland

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het  sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Zo zetten wij ons samen met 1% FairShare® partner Noordlease in voor de sporters met een handicap in de regio Noord-Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe).

Door de bijdrage van 1% FairShare® partner Noordlease kan Fonds Gehandicaptensport meerdere start- en stimuleringssubsidies aan sportverenigingen (zonder winstoogmerk) in de regio Noord-Nederland verstrekken. Op deze wijze wordt er een bijdrage geleverd aan het structureel verbeteren van het sportaanbod voor mensen met een handicap in deze regio.

In 2016 heeft Fonds Gehandicaptensport namens Noordlease 14 subsidies mogen verstrekken aan sportverenigingen. Op 18 maart, voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen – Willem II in het Noordlease Stadion, hebben de aanwezige verenigingen hun subsidie overhandigd gekregen