Nu doneren
<- terug naar overzicht

Maandag 18 juli 2016 overleed – geheel onverwacht – Uri Coronel op 69-jarige leeftijd.

Uri was vanaf oktober 2006 een actief, gepassioneerd en bevlogen bestuurder van Fonds Gehandicaptensport. Daarnaast was hij ook voorzitter van het Comité van Aanbeveling. 

 

In de beginjaren als bestuurslid was Uri zelf actief in het bedrijfsleven. Binnen zijn grote netwerk introduceerde hij met overgave Fonds Gehandicaptensport. Volgens Uri verdween, met het ingaan van zijn pensioengerechtigde leeftijd, langzaam de betrokkenheid bij het bedrijfsleven. Realistisch en oprecht zei hij: “Ik ben er ook al weer eventjes uit, ze zitten daar niet meer op mij te wachten”. Zo gaf hij op zijn manier aan dat wij voor wat betreft het inzetten van het netwerk, wellicht minder op hem konden rekenen. Bescheidenheid sierde Uri; zijn relaties waardeerden hem ook na het afscheid van het bedrijfsleven, wat resulteerde in mooie samenwerkingen voor de sporters met een handicap. Zo droeg Uri, op zijn geheel eigen wijze, veel bij voor de sporters met een handicap.

 

Uri, als voorzitter van het Comité van Aanbeveling, speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling en de succesvolle realisatie van de sponsorpropositie 1% FairShare®.  Mede dankzij zijn visie en inbreng groeide het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport uit tot een evenement dat voor sporters, bedrijfsleven, sportorganisaties en politiek een must is en niet gemist mag worden.

 

Uri was maatschappelijk betrokken bij veel organisaties. Hij vertelde ons meermaals dat hij, zodra hij 70 werd, het rustiger aan zou doen en bestuurlijke taken zou neerleggen om nog meer te kunnen genieten in het bijzijn van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Het heeft helaas niet zo mogen zijn….. 

 

Fonds Gehandicaptensport is Uri dankbaar. Uri zei wat hij dacht. Hij had het hart op de tong. En was een oprecht mens. Wij zullen hem herinneren als een sterk, zelfbewust en maatschappelijk betrokken persoon. Het was een voorrecht Uri te mogen kennen.