Sporthulpmiddelen

 

Sporten is voor lang niet iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking ervaren nog vaak vele drempels om te kunnen sporten, terwijl juist sporten je even kan doen vergeten dat je een beperking hebt. Eén van deze drempels is de vergoeding van sporthulpmiddelen.

De financiering van een sporthulpmiddel zoals een sportrolstoel of prothese is vaak een probleem. Waar moet je zijn voor een vergoeding? En krijg je wel een vergoeding. Zonder (geschikt) sporthulpmiddel is sporten of bewegen voor velen niet mogelijk. Via ons platform Uniek Sporten kunnen sporters met een beperking bij ons een hulpmiddel aanvragen.

In 2021 hebben wij maar liefst 110 sporters kunnen helpen aan een sporthulpmiddel. De financiering hiervoor kwam in 2021 tot stand vanuit:

  • Het ministerie van VWS, de grootste samenwerkingspartner van Uniek Sporten Hulpmiddelen. Vanuit deze samenwerking zijn we in staat om sporters advies te geven bij hun aanvraagprocedure bij WMO en Zorgverzekeraar en dragen we financieel bij om een sporthulpmiddel betaalbaar te maken;
  • De AON Talent Foundation, met de donatie van de foundation hebben we 6 jongeren geholpen aan een sporthulpmiddel;
  • Via de actie van Missie 538 hebben wij 11 sporters kunnen helpen aan een sporthulpmiddel.

Wij zijn heel trots dat wij het afgelopen jaar zoveel sporters hebben kunnen helpen aan een sporthulpmiddel. Dit jaar hopen wij nog meer sporters blij te kunnen maken!

Stichtingen en verenigingen

Stichtingen en verenigingen hebben een financiële bijdrage ontvangen van Fonds Gehandicaptensport en daarmee zijn er ruim 20.000 sporters met een handicap bereikt. Vanwege de coronacrisis zijn deze aantallen een stuk lager dan andere jaren, maar desalniettemin zijn wij heel trots op deze cijfers!

(S)Cool on Wheels

 

285 clinics zijn er in 2021 gegeven door ons voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels. Wegens het coronavirus zijn er aangepaste maatregelen genomen om de clinic op een veilige manier doorgang te bieden.

 

Vragen?

 

Heb je vragen over Uniek Sporten Hulpmiddelen of wil je meer informatie over Fonds Gehandicaptensport?
Neem contact met ons op via: info@fondsgehandicaptensport.nl

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond, het versterkt je sociale positie en het geeft vertrouwen! Fonds Gehandicaptensport*
ondersteunt sportorganisaties zodat iedereen met een handicap structureel dicht bij huis kan sporten en
sport ook voor hen vanzelfsprekend wordt. Hoe wordt je bijdrage besteed?

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Maak sport eerlijk