Groot parasport event naar Rotterdam in 2023!

Vind jij het leuk om paralympische sporters in actie te zien? Dan moet je volgend jaar zeker naar de European Para Championships komen in Rotterdam. Voor het eerst in de historie worden dan de EK’s van tien verschillende parasporten tegelijkertijd in één stad georganiseerd. De finales van een aantal sporten worden op ‘city center courts’ in hartje Rotterdam gehouden. Met andere woorden, de parasport komt naar je toe komende zomer.

LEES HIER WAT VOOR MOOIS WIJ DOEN TIJDENS DE EPC

Het multisport-evenement vindt plaats van dinsdag 8 tot en met zondag 20 augustus 2023 en bundelt tien verschillende parasporten: Para cycling, Para handboogschieten, Para badminton, Rolstoeltennis, Boccia, Goalball, roltoelbasketball, Judo, Schieten en Para taekwondo. Tijdens de European Para Championships strijden de sporters niet alleen om de gouden medailles, maar ook om kwalificatiepunten of directe kwalificatie voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs.

“Gaaf!”

Rolstoeltennisster en ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport, Jiske Griffioen is enthousiast over het nieuwe evenement: “Een internationaal evenement in eigen land, met zoveel sporten bij elkaar, heel bijzonder. Ik denk echt dat het een goede zet is om de sport ook naar de mensen toe te brengen. En een finale midden in het centrum van Rotterdam, hoe gaaf is dat. Ik kijk uit naar komende zomer.”

Sporthelden in actie zien

Veel van de toernooien van het EPC zullen in Rotterdam Ahoy worden georganiseerd, maar ook op diverse buitenlocaties in Rotterdam wordt er gestreden om de medailles. Zo worden op de Kop van Zuid de finales van het Para handboogschieten gehouden en strijden de beste rolstoeltennissers voor goud op het Schouwburgplein. Met deze ‘city center courts’ brengt de organisatie de parasport naar de mensen toe en presenteert het de sporten op een unieke wijze aan de stad, zijn inwoners en bezoekers. Voor jou als sportliefhebber is dat dus ook een mooie gelegenheid om jouw sporthelden in actie te gaan zien!

Terugkerend evenement

Rotterdam heeft volgende zomer de primeur van de eerste European Para Championships, maar als het aan de organisatie blijft het niet bij eenmalig event. Het is de bedoeling dat dit nieuwe gecombineerde EK om de vier jaar terugkeert op de Europese sportkalender.

(S)Cool on Wheels en EPC 2023

Als je vanaf 1 januari 2023 een (S)Cool on Wheels clinic op jouw school hebt gehad, ontvang je gratis tickets om met de hele klas naar dit evenement te gaan. Staat er nog geen clinic gepland voor jouw school (groep 7 en 8)? Meld je dan snel aan. Dit is een uniek event waar je zeker bij moet zijn! Zie onderstaande video voor een eerste impressie:

 

 

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Uniek Sporten Vandaag #14

Sportdeelname Index (SDI) november 2023: Zorgen om teruglopend aantal sportende mensen met een beperking

Maak sport eerlijk