Ons nieuws

Meer dan duizend deelnemers fietsten over de Afsluitdijk voor de gehandicaptensport

Op zondag 18 augustus werd de derde editie van de IJsselmeer Challenge georganiseerd. Dit jaar een unieke editie, omdat de Afsluitdijk speciaal werd opengesteld voor de 1.200 deelnemers aan deze toertocht. Naast het verslaan van de Hollandse elementen onderweg, zetten de deelnemers zich in voor Fonds Gehandicaptensport. Het Sterrenfietsteam nam voor hun vertrek de cheque in ontvangst. Dit jaar is er maar liefst € 71.563,- opgehaald voor de sporters met een handicap.

Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van het KLM Open

Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van het KLM Open dat plaatsvindt op The International in Amsterdam van 12-15 september 2019. In Amsterdam wordt de 100ste editie van het ‘Dutch Open’ gespeeld. Daarmee is het een van de oudste golftoernooien in Europa. Fonds Gehandicaptensport is vertegenwoordigd met een lange putt challenge in het promodorp waar bezoekers kunnen putten voor alle sporters met een handicap.

Oud-militair Marc van de Kuilen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

HILVERSUM - De Hilversumse veteraan Marc van de Kuilen mag zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Burgemeester Pieter Broertjes spelde hem het ordeteken vandaag op vanwege zijn inzet voor de gehandicaptensport. Met een smoes werd hij naar een militair landgoed in Hilversum gelokt, waar tachtig familieleden en vrienden op hem stonden te wachten.

Als1team Challenge van start!

Op zondag 31 maart is ambassadeur Bas Tietema van start gegaan met de Als1team Challenge. In 7 dagen fietst hij langs alle 18 eredivisie stadions, om uiteindelijk na 1500 km met zijn route het logo van Fonds Gehandicaptensport te vormen. Sluit je aan bij ons team door een stuk met Bas mee te fietsen, een donatie te doen of zelf een actie te starten.

Meer nieuws

G-badminton bij BC Mariken

Vanaf 2017 is het mogelijk voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking te badmintonnen bij BC Mariken. Iedere dinsdagavond trainen zij een uur, onder leiding van een trainer en een vaste groep van vier begeleiders in de Jan Massinkhal. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau spelen. Het plezier en het clubgevoel staat voorop, niet de prestatie.

Ook X-toppers lopen de Vierdaagse!

Twee weken geleden deden er 65 X-toppers mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. De ‘X’ staat voor ‘eXtra’, dat betekent eXtra begeleiding, eXtra faciliteiten en eXtra service. Het gaat daarbij om mensen die niet zelfstandig lopen en buddy’s die hen begeleiden. Van de 65 wandelaars, hebben er 63 op vrijdag de finish gehaald!

De Ronde van Utrecht, een geslaagde dag!

Op zondag 23 juni 2019 heeft de eerste editie van de Ronde van Utrecht plaatsgevonden. Een zonovergoten evenement waar wij met veel plezier op terug kijken. De vele positieve reacties van toeschouwers en deelnemers maken dat wij van een geslaagde dag kunnen spreken!

AQRT 2019 was een groot succes!

Op 14, 15 en 16 juni is in de sporthallen Zuid voor de achtste keer het AQRT gehouden, een groot internationaal rolstoel rugby toernooi met een hoog aanzien in het internationale circuit. Ook dit jaar waren er 16 teams uit heel Europa en een team uit de Verenigde Staten aanwezig.

Boldermanege bedankt ParaPaard

Op de Boldermanege te Sliedrecht rijden ongeveer 230 mensen met een beperking paard. De beperkingen zijn zeer divers, evenals de leeftijd van de ruiters en amazones. Er rijden mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking of een meervoudige beperking. Voor al deze mensen biedt de Boldermanege de mogelijkheid om te kunnen genieten van het rijden op een pony of paard.

Zet een streep door beperking en onderstreep talent

Het is weer tijd voor de Uniek Sporttalent Verkiezing. Dus: heb jij dit jaar een bijzondere sportieve prestatie neergezet of een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt? Of ken jij iemand waarbij zijn of haar talent een keer onderstreept mag worden? Meld diegene of jezelf dan aan op www.unieksporttalent.nl en zet een streep door beperking en onderstreep talent!