Meer nieuws

Laat je inspireren door de verhalen van deze Invictus Games deelnemers!

Vorige week werden de Invictus Games in Sydney gehouden. Aan deze spelen voor militairen met zichtbare of onzichtbare beperking deden ruim 500 deelnemers uit 18 landen mee. Nederland is vertegenwoordigd door 24 inspirerende atleten.

Geweldige avond voor de gehandicaptensport in de Johan Cruijff ArenA

Op dinsdagavond 30 oktober vond in de Johan Cruijff ArenA de 12e editie van het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport plaats. Het thema van het Benefietdiner was dit jaar ‘Een stap dichterbij’.

Warm ontvangst bij Prof.mr. Pieter van Vollenhoven

Beschermheer van Fonds Gehandicaptensport, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, is vandaag op de hoogte gebracht over de actuele ontwikkelingen van de gehandicaptensport in Nederland. Directeur Nike Boor en voorzitter Henk Markerink kregen een warm ontvangst bij de heer van Vollenhoven thuis.

"Uniek Sporten brengt je op nieuwe ideeën!"

Vlak voor de Nationale Sportweek van start ging, werden in Den Haag politici uitgedaagd om ook eens een aangepaste sport uit te proberen. Op het plein voor de Tweede Kamer konden ze rolstoeltennissen, rolstoelbasketballen en lopen op blades. Minister van sport Bruno Bruins probeerde ook vanuit een rolstoel een bal in een basket te mikken.

Golfdag op Koninklijke Haagsche Golf & Country Club een groot succes!

Op maandag 17 september vond onze jaarlijkse golfdag plaats op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club. Naast het feit dat het een sportieve en zonnige dag was, is er een fantastisch bedrag van € 31.350,- opgehaald voor de sporters met een handicap. Een anonieme donateur heeft het bedrag opgehoogd naar € 81.350,-. Mede dankzij de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club en 1% FairShare® partner BDO hebben wij dit mooie golftoernooi kunnen organiseren.

De IJsselmeer Challenge een groot succes: bijna 900 deelnemers halen ruim € 40.000,- op voor de gehandicaptensport

Tijdens de tweede editie van de IJsselmeer Challenge op zondag 19 augustus stonden bijna 900 fanatieke fietsers aan de start. De deelnemers reden de toertocht niet alleen voor henzelf maar ook voor een ander. Naast de fysieke inspanning op de fiets hebben de deelnemers gezamenlijk een bedrag van € 40.195,- opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport.