Ons nieuws

Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van het KLM Open

Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van het KLM Open dat plaatsvindt op The International in Amsterdam van 12-15 september 2019. In Amsterdam wordt de 100ste editie van het ‘Dutch Open’ gespeeld. Daarmee is het een van de oudste golftoernooien in Europa. Fonds Gehandicaptensport is vertegenwoordigd met een lange putt challenge in het promodorp waar bezoekers kunnen putten voor alle sporters met een handicap.

Oud-militair Marc van de Kuilen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

HILVERSUM - De Hilversumse veteraan Marc van de Kuilen mag zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Burgemeester Pieter Broertjes spelde hem het ordeteken vandaag op vanwege zijn inzet voor de gehandicaptensport. Met een smoes werd hij naar een militair landgoed in Hilversum gelokt, waar tachtig familieleden en vrienden op hem stonden te wachten.

Als1team Challenge van start!

Op zondag 31 maart is ambassadeur Bas Tietema van start gegaan met de Als1team Challenge. In 7 dagen fietst hij langs alle 18 eredivisie stadions, om uiteindelijk na 1500 km met zijn route het logo van Fonds Gehandicaptensport te vormen. Sluit je aan bij ons team door een stuk met Bas mee te fietsen, een donatie te doen of zelf een actie te starten.

Fonds Gehandicaptensport en Premier League Darts verlengen hun samenwerking op het gebied van para-darts

​Op woensdag 27 en donderdag 28 maart vindt de Premier League Darts plaats in Ahoy Rotterdam. De absolute top van het internationale darten is hier aanwezig. De internationale dartsorganisatie PDC verlengt de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport voor deze edities van de Premier League. De exposurerechten voor beide avonden schenkt de organisatie aan de gehandicaptensport. Samen met de topspelers uit het darten vragen ze aandacht voor de gehandicaptensport en het para-darts in het bijzonder.

Meer nieuws

Samenwerkingspartners achter Wheels2Sport vieren de contractverlenging met een feestelijke ondertekening

​Partners Welzorg en Fonds Gehandicaptensport zetten vandaag met een feestelijk moment een handtekening onder de verlenging van de samenwerking omtrent Wheels2Sport. De partners hebben de afgelopen jaren de handen ineengeslagen om sporthulpmiddelen voor mensen met een beperking toegankelijk te maken door middel van Wheels2Sport en continueren deze samenwerking.

Fonds Gehandicaptensport goede doel La Vuelta Holanda 2020

Fonds Gehandicaptensport is door de organisatie van La Vuelta Holanda 2020 gekozen tot het goede doel van het evenement. Via de diverse activiteiten rondom de start van de Ronde van Spanje hoopt men zo veel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport in ons land.

​ Sfeerimpressie Devinco G-korfbaltoernooi 2019

Met een zonnetje dat door de wolken heen prikte, een veld vol enthousiaste sporters en een hoop vrolijke vrijwilligers vond afgelopen zaterdag 6 april de tweede editie van het Devinco G- korfbaltoernooi plaats.

Stichting Huifbed-rijden Donkhorst een nieuwe tillift dankzij ParaPaard

Dankzij Parapaard heeft Stichting Huifbed-rijden Donkhorst een mooie tillift in de rijhal kunnen laten plaatsen.

Nederlandse Loterij en Fonds Gehandicaptensport verlengen samenwerking met 2 jaar

Tijdens de succesvolle werelduurrecordpoging van handbiker Jetze Plat hebben Nederlandse Loterij en Fonds Gehandicaptensport de samenwerking verlengd tot en met 2020. Nederlandse Loterij is reeds een aantal jaar betrokken bij het Fonds als 1% FairShare® partner, een regeling waarbij organisaties worden gevraagd om minimaal 1% bovenop het totale sportsponsoringsbudget te investeren in de gehandicaptensport.

Asito treedt toe als 1% FairShare® partner van Fonds Gehandicaptensport

Asito en Fonds Gehandicaptensport werken vanaf 1 januari 2019 samen om het rolstoelcurling verder te ontwikkelen. De curlingsport is in Nederland populairder dan ooit.