Foto SOW

(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject waarbij een docent in de klas laat zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat als je een handicap hebt heel erg veel mogelijk is! Ze ervaren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal. Ook gaan ze, na het zien van indrukwekkende voorbeelden, met elkaar in discussie over hoe het is om met een beperking te leven.

" De gaafste gymles ooit! Ik snap nu veel beter hoe het is om een handicap te hebben. "

Een clinic van (S)Cool on Wheels is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Deelname aan een clinic is voor basisscholen gratis mits er een sponsor is.

Kun je niet wachten en wil je alvast aan het slag gaan met het thema ''sporten met een beperking''. Download dan hier onze lespakketten:

Lerarenhandleiding - Van start - Ervaren en verdiepen

Nieuwsgierig geworden?

Een clinic aanvragen is mogelijk! (S)Cool on Wheels is erg gewild op scholen en wekelijks ontvangen we veel aanvragen. Daarom is het mogelijk dat jouw school op een wachtlijst gezet wordt. Voor deze scholen zoekt Fonds Gehandicaptensport een sponsor. Indien er een sponsor is gevonden, nemen wij contact met je op.

Voor scholen die eventueel zelf budget hebben, een sponsoractie houden of financiering krijgen vanuit een regionaal sportservicebureau of gemeente, zal het proces van een clinic inplannen sneller verlopen.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.