Zeer succesvolle benefietavond in het Louwman Museum

Op dinsdagavond 15 november vond in het Louwman Museum in Wassenaar de 14eeditie van het benefietdiner voor de Gehandicaptensport plaats. Het thema van het Benefietdiner was dit jaar ‘De Kracht van Meedoen’. Een avond waarbij meedoen is winnen hoog op de agenda stond Paralympisch atleet en ambassadeur Fleur Jong haar indrukwekkende verhaal deelde en een avond die spetterend werd afgesloten met een optreden van Romy Monteiro. Deze avond is er een fantastisch bedrag van € 488.000- opgehaald voor sporters met een handicap.

Vlnr: Toine van Peperstraten Nike Boor Eva Eikhout Fleur Jong en Marc Ter Haar

Na 2 jaar was het eindelijk weer mogelijk om een live Benefietavond te organiseren. Het centrale thema van deze avond voor de Gehandicaptensport was dit jaar ‘De Kracht van Meedoen’. Sport moet eerlijk zijn voor iedereen en zeker voor mensen met een beperking. Sport zou zelfs de normaalste zaak van de wereld moeten zijn voor deze groep. Maar helaas is het dat nog steeds niet. Daarom stond deze avond helemaal in het teken van de sport waarin iedereen een winnaar is. Gewoon door te doen. Er zijn geen handicaps beperkingen of onmogelijkheden. Focussen op wat er wél kan en wat het iedereen brengt. Want door alleen al aan een sport mee te doen ben je een winnaar. En hoe meer mensen dit gaan doen hoe beter. Daardoor ontstaan er de mooiste momenten van plezier vriendschap en vertrouwen. Het gevoel van geluk en de moed je grenzen te verleggen. Het brengt iedereen verder elke dag weer.

Na een spectaculaire opening waar bij de zaal met volle kracht mee moest doen én een geweldige improvisatie act van cabaretgroep MiER was het tijd voor het indrukwekkende verhaal van Fleur Jong paralympisch atleet en tevens ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. Presentatie van het benefietdiner was in handen van Toine van Peperstraten en Eva Eikhout. De avond werd na een succesvolle veiling afgesloten met een spetterend optreden van Romy Monteiro.

“Ik heb ontzettend genoten van een mooie avond in het Louwman Museum” aldus Nike Boor directeur Fonds Gehandicaptensport. “Ik wil graag alle vrijwilligers ambassadeurs en leveranciers bedanken die bij het Benefietdiner betrokken waren”. Samen met bijna 400 gasten heeft Fonds Gehandicaptensport een mooi resultaat neergezet met als doel om in 2030 sporten met een beperking vanzelfsprekend te laten zijn. Boor: “Een grote dank ook aan alle partners zonder jullie was deze avond niet mogelijk geweest.”

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Uniek Sporten Vandaag #14

Sportdeelname Index (SDI) november 2023: Zorgen om teruglopend aantal sportende mensen met een beperking

Maak sport eerlijk