Unieke digitale line-up ING Oranjevriendjes en OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan Nederland – Australië

KNVB ING en Fonds Gehandicaptensport hebben elf jonge voetballers met een beperking de unieke kans geboden om dinsdag 13 april digitaal aanwezig te zijn om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd tegen Australië te openen. Deze oefeninterland werd zonder publiek gespeeld maar de OranjeLeeuwinnen liepen met een tablet in hun hand het veld op waardoor de jonge supporters zichtbaar waren. Op deze manier waren zij toch heel dicht bij hun voetbalhelden. KNVB ING en Fonds Gehandicaptensport maken zich op deze manier samen sterk om meer aandacht te vragen voor het Passend Voetbal van de KNVB.

ING Oranjevriendjes
De afgelopen jaren hebben KNVB ING en Fonds Gehandicaptensport aandacht gevraagd voor het G-voetbal rondom een interland van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen. Voorafgaand aan deze wedstrijden mochten de voetballers als ING Oranjevriendjes aan de hand van één van de spelers het veld op. Een unieke ervaring voor deze voetballers. Door corona is het helaas nu niet mogelijk om jonge supporters deze kans te bieden. Om het belang van voetballers met een beperking juist nu niet te vergeten is er op een alternatieve wijze toch een line-up voor deze jonge sporters georganiseerd. Via tablets is verbinding gemaakt met de huiskamers door heel Nederland waar de voetballers in hun Oranje shirt klaar zaten om de OranjeLeeuwinnen aan te moedigen. Als voorbereiding op deze unieke line-up hebben de deelnemers op zondag 11 april bovendien kennisgemaakt met Daniëlle van de Donk en Shanice van de Sanden tijdens een digitale meet & greet.

In elke gemeente G-voetbal
Fonds Gehandicaptensport ING en de KNVB hebben zich afgelopen jaren ingezet om in elke Nederlandse gemeente minimaal één club met G-voetbalaanbod aan te bieden. Door financiële ondersteuning te bieden helpen we de clubs om te starten met G-voetbal of om het verder te professionaliseren. Nike Boor directeur Fonds Gehandicaptensport; “Deze tijd laat zien hoe belangrijk sport is juist voor de mensen met een handicap. Zowel fysiek als voor de sociale contacten. De afgelopen jaren hebben we samen met ING en de KNVB vele clubs geholpen om een team op te richten voor voetballers met een beperking. Ook als we straks weer meer mogen op sportgebied staan wij klaar om clubs te helpen om weer (nieuwe) voetballers met een beperking te laten genieten van de sport. Het is geweldig dat ING en de KNVB zich samen met ons inzetten om het G-voetbal en vanaf heden het Passend Voetbal de aandacht te geven die het verdient.”

‘Passend Voetbal’ is de verzamelnaam van verschillende aangepaste voetbalvormen bij de KNVB. De bekendste aangepaste voetbalvorm is waarschijnlijk G-voetbal; maar we kennen ook Amputatievoetbal Blindenvoetbal CP-voetbal Dovenvoetbal Elektrisch voetbal en Frame-voetbal.

Ga naar ing.nl/voetbal unieksporten.nl of knvb.nl/passendvoetbal voor meer verhalen over Passend Voetbal en het aanbod van clubs bij jou in de buurt.

Deze unieke actie valt samen met de collecteperiode van Fonds Gehandicaptensport.

Steun alle sporters met een handicap via www.powertik.nl/

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Fonds Gehandicaptensport goede doel van de NN Dam tot Damloop

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Uniek Sporten Vandaag #14

Maak sport eerlijk