Uniek Sporten en Nederlandse Loterij roepen heel Nederland op te gaan sporten in ‘Geen Smoesjes’

Maxim Hartman Glasten Krapels

Maxim Hartman confronteert Nederlanders op straat met smoesjes om niet te gaan sporten in de campagne ‘Geen Smoesjes’. Uniek Sporten en Nederlandse Loterij willen met deze nieuwe campagne heel Nederland in beweging krijgen. Nederlanders, met en zonder beperking, worden gestimuleerd af te stappen van de bekende smoesjes om niet te sporten.

Sporten en bewegen maakt je fysiek en mentaal sterker. Uniek Sporten, een programma van Fonds Gehandicaptensport en de 334 samenwerkende gemeenten, helpt iedereen met het vinden van de juiste sport, financiert sporthulpmiddelen en brengt je in contact met verschillende sportaanbieders in de omgeving. Op deze manier worden al veel drempels weggenomen. Door middel van deze nieuwe campagne met Maxim worden ook de laatste, intrinsieke drempels geprobeerd weg te halen, waarmee Uniek Sporten en Nederlandse Loterij samen bewustwording rondom beweging creëren.

De missie van Fonds Gehandicaptensport sluit aan bij het doel van Nederlandse Loterij: het creëren van een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Daar horen gelijke kansen bij, voor zowel top- als breedtesport. Ook geeft Maxim Hartman een kijkje achter de schermen bij het nieuwe SBS-programma You Never Walk Alone. De Geen Smoesjes campagne is vanaf vandaag te zien via socials media en online video.

Klik hier voor de hele video!

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is supporter van Uniek Sporten. Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. In 2022 heeft Nederlandse Loterij € 5.829 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2022 ging het om een bedrag van € 195 miljoen euro.

Over Fonds Gehandicaptensport

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Lang niet overal is het sport- en beweegaanbod toegankelijk of ontbreken er faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk om sport en bewegen voor mensen met een handicap mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten. Om die reden is ook Uniek Sporten ontwikkeld; hét platform van Nederland waar men alles vindt over sporten en bewegen met een beperking en waar je zowel online als persoonlijk sport- en beweegadvies op maat krijgt. Ook kunnen mensen met een beperking een aanvraag doen om een sporthulpmiddel uit te proberen of aan te schaffen. Met advies én eventuele financiering.

Neem voor meer informatie omtrent deze campagne contact op met Gwen Verhaegh van Fonds Gehandicaptensport.

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #16

(S)Cool on Wheels Uniek succesvol gelanceerd op cluster 2 onderwijs

Sport en bewegen voor mensen met een beperking in 2030 vanzelfsprekend: structurele samenwerking van start

Maak sport eerlijk