TeamNL klaar voor Special Olympics World Games

Van 17 tot en met 25 juni worden in Berlijn de Special Olympics World Games georganiseerd. Tijdens dit grote sportfeest komen duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit 190 landen bij elkaar om mee te doen aan wedstrijden in 28 sporten. Nederland is uiteraard ook vertegenwoordigd op dit wereldtoneel: Special Olympics TeamNL heeft een afvaardiging klaarstaan van maar liefst 55 sporters. Zij kunnen niet wachten op de opening van de Games!

De Special Olympics World Games in Berlijn betekenen voor de sporters negen dagen vol spannende wedstrijden en vooral ook heel veel plezier met elkaar. Eerdere edities hebben al laten zien dat sporters boven zichzelf uitstijgen, en niet alleen in de sport. De wedstrijden zijn daar natuurlijk het belangrijkste en tegelijk ook het moeilijkste. Want met zoveel aanwezige deelnemers is de concurrentie ook groot. De sporters kunnen bij de World Games hun talenten op een wereldniveau tonen, en daarmee laten ze zien dat ze net zoveel respect en waardering verdienen als ieder andere sporter.

Grootste sportevenement van 2023

In totaal doen ruim 7000 sporters uit 190 landen mee aan de Special Olympics World Games. Zij worden begeleid door 3000 coaches en 5000 officials en dan zijn er ook nog eens 20.000 vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden en te zorgen dat de sporters vooral lekker kunnen sporten. Berlijn verwacht ruim 500.000 toeschouwers voor de Special Olympics atleten. Met die aantallen zijn de Special Olympics World Games het grootste sportevenement van 2023!

Special Olympics TeamNL

Net als bij de Paralympische en Olympische Spelen gaat Nederland als een team naar dit grote sportevenement. Dat doen deze 55 sporters nu ook onder de vlag van Special Olympics TeamNL. Zij zullen actief zijn in 12 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, hockey, inline skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.

‘Iedereen kampioen’

Deze sporters hebben nu al onwijs veel zin in hun optreden in Berlijn. Tijdens een speciale trainingsdag werden ze daar al helemaal voor klaargestoomd. Ze werkten aan de teambuilding, hun zelfvertrouwen, ze kregen een speciale TeamNL outfit en ze oefenden een speciale kampioensdans. Acteur Peter Faber had een inspirerend verhaal voor ze om het geloof in eigen kunnen te versterken. “Iedereen hier is een kampioen”, was zijn boodschap. En aan het einde van zijn praatje werd het nieuwe motto ook door iedereen hardop herhaald: “Ik kan het. Ik wil het. Ik doe het. NU!”

Het is duidelijk dat TeamNL helemaal klaar is voor de Special Olympics World Games in Berlijn. Ben je benieuwd naar de Nederlandse deelnemers? Ga dan naar de website van Special Olympics of volg hun socials.

 

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #16

(S)Cool on Wheels Uniek succesvol gelanceerd op cluster 2 onderwijs

Sport en bewegen voor mensen met een beperking in 2030 vanzelfsprekend: structurele samenwerking van start

Maak sport eerlijk