Uniek Sporten Uitleen

Sport Deelname Index over sporten met een handicap binnenkort beschikbaar

dinsdag 16 november 2021

Binnenkort beschikbaar de Sport Deelname Index over sporten met een handicap, innovatie van Fonds Gehandicaptensport en NOC*NSF

In 2030 moet sporten met een handicap de normaalste zaak van de wereld zijn. Samen met NOC*NSF ontwikkelde Fonds Gehandicaptensport de Sport Deelname Index voor de gehandicaptensport in Nederland. Te beginnen in januari en dan tweemaal per jaar zijn resultaten beschikbaar over de vorderingen én de uitdagingen die er tot 2030 nog zijn. Net zolang totdat een gelijkwaardige sportdeelname de normaalste zaak van de wereld is. Het verschil is nu te groot. Zo’n 60% algemene sportparticipatie tegenover 34% voor mensen met een handicap.

meedoen = winnen
Marc ter Haar, voorzitter Raad van Toezicht Fonds Gehandicaptensport “Wij zijn trots op deze mijlpaal. De Sport Deelname Index is hard nodig om te zorgen dat in de toekomst meedoen gelijk staat aan winnen. Voor iedereen, altijd en overal. Geen namen meer die aangeven wat je mankeert. We zijn allemaal unieke sporters en samen stellen wij zelf een nieuwe norm. Door de lat hoger te leggen en een voorbeeld te zijn voor anderen.”

Met de Sport Deelname Index voegt Fonds Gehandicaptensport een nieuwe dimensie toe aan haar activiteiten; naast het platform Uniek Sporten, de centrale plek voor alles dat te maken heeft met sporten en bewegen, het (S)Cool on Wheels voorlichtingsprogramma voor basisscholen en de 1% FairShare maatschappelijke partnerships. Vier producten, vier antwoorden op barrières tot gelijkwaardige sportparticipatie. Onder één naam: Fonds Gehandicaptensport.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.