SP, Groenlinks en D66 omarmen belang gehandicaptensport

Met veel enthousiasme onderschrijft Fonds Gehandicaptensport de nota: “Sport en bewegen voor mensen met een beperking vanzelfsprekend in 2030!”. Deze nota is vandaag gepubliceerd door D66, GroenLinks en SP en zal aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport worden aangeboden.

Een unieke coalitie die achter sporten voor mensen met een handicap staat. In de nota wordt een analyse gemaakt van problemen waar mensen met een beperking mee te maken krijgen. Ook andere fracties erkenden dit belang eerder tijdens het Uniek Sporten radiodebat op 3 maart 2021. Van Nispen, Van der Laan en Westerveld roepen betrokkenen op te reageren op de nota. Samen de nota aanvullen en verbeteren met als resultaat een breed gedragen notitie, met maximale impact voor de sport voor mensen met een handicap. En met als ultieme doel de sport voor mensen met een beperking vanzelfsprekend te laten zijn in 2030.

Onze route naar 2030 wordt herkend en erkend; sport en bewegen is in 2030 de normaalste zaak van de wereld voor de 1.700.000 mensen in Nederland met een handicap. Dat voelt hetzelfde als kwalificatie voor de Paralympische Spelen, waar vanzelfsprekendheid van sport en bewegen voor mensen met een beperking in 2030 uiteindelijk onze gouden medaille moet worden.

Met Kamerbrede steun kan deze nota gaan zorgen voor belangrijke stappen naar 2030. Door niet alleen een coalitie in de Tweede Kamer te vormen, maar juist ook door steun en samenwerking met het ministerie van VWS, NOC*NSF, landelijke en lokale sportorganisaties, onderwijs, 1% FairShare®️ partners en anderen.

Wij kijken uit naar de reacties en rekenen op brede steun.

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #15

Fonds Gehandicaptensport goede doel van de NN Dam tot Damloop

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Maak sport eerlijk