Plan voor een inclusievere gamewereld wordt ‘Uniek Esports’

Een samenwerking tussen ESL Benelux HiPerks Foundation Techonomy en Fonds Gehandicaptensport

Binnen Uniek Sporten is een nieuw product gelanceerd voor gamers met een beperking: Uniek Esports. Met dit platform wil Uniek Sporten professioneel gamen toegankelijk maken voor iedereen maar ook laten zien dat esporters met een beperking een serieuze uitdaging vormen voor hun tegenstanders. Of die tegenstander nou wel of geen beperking heeft.

Waarom Uniek Esports?
Gamers die de stap naar de professionele esportstak willen maken hebben vaak een hoop vragen. Op deze vragen is er niet altijd een passend antwoord. Vragen zoals ‘Met welke apparatuur overbrug ik mijn beperkingen en hoe gebruik ik die om het beste uit mezelf te halen? Hoe kom ik met andere esporters met én zonder beperking in contact en hoe sluit ik mij aan bij een team?’ Op die vragen geeft het nieuwe initiatief Uniek Esports antwoord.

Op het platform vinden gamers met een beperking tal van informatie en handige tips & tricks over games hardware mogelijkheden en worden binnenkort ook verschillende online toernooien georganiseerd. Verder hebben ze de mogelijkheid om andere gamers te ontmoeten en ervaringen te delen.

Een inclusievere gamewereld
ESL Benelux HiPerks Foundation Techonomy en Fonds Gehandicaptensport hebben samen dit idee ontwikkeld om inclusiviteit binnen esports te promoten. Het plan werd door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) in 2021 uitgeroepen tot één van de winnaars van de challenge ‘Sportakkoord inclusieve(re) esports’. Hiermee werd een mooie geldprijs in de wacht gesleept om deze ambities waar te maken; gamers met een beperking die de stap naar esports willen zetten van informatie voorzien ontzorgen en de publieke perceptie van esporters met een beperking verbeteren. Daar kan nu echt werk van gemaakt worden. Een mooi doel waar de vier betrokken partijen erg trots op zijn. “Op Uniek Esports kun je terecht voor al je vragen over toegankelijkheid van individuele games en hardware reviews tot nieuws over esports events. Dat we dit in korte tijd hebben neergezet samen is absoluut de eerste stap naar een inclusievere gamewereld” aldus Arjo Wijnhorst online marketeer Uniek Sporten.

Uniek Sporten

Uniek Esports is één van de producten van Uniek Sporten. Hét sportplatform van Nederland waar men alles vindt over sporten en bewegen met een beperking. Informatie krijgt over alle mogelijke sporten en waar men die kan beoefenen in de buurt. Ook kunnen mensen met een beperking een aanvraag doen om een sporthulpmiddel uit te proberen of aan te schaffen. Met advies én eventuele financiering.

Meer informatie over dit nieuwe initiatief is te vinden op www.uniekesports.nl

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

115 helden overwinnen de Kaunertaler Gletsjer en zichzelf

Uniek Sporten Vandaag #16

(S)Cool on Wheels Uniek succesvol gelanceerd op cluster 2 onderwijs

Maak sport eerlijk