Para-zeilen weer op de kaart dankzij de Allianz WK Zeilen

Op het Braassemermeer werden woensdag 16 augustus vier wereldkampioenen parazeilen gekroond. Onder die vier kampioenen geen Nederlanders, maar het Nederlandse kamp is tevreden met de resultaten en de prestaties van de sporters en heel dankbaar dat parazeilen weer op de kaart staat, dankzij dit WK. 

Nederlandse zeilers Kathelijne Langezaal & Arend Pet behaalden een 8e plaats. Kathelijne Langezaal vertelt hoe ze het vond om deel te nemen aan het Allianz WK parazeilen: ”Absoluut geweldig! Ik heb het parazeilen pas sinds een paar jaar weer opgepakt. Dat ik nu mag deelnemen aan zo’n groot evenement waar zo’n fantastische sfeer hangt en waar we zulke goede tegenstanders hebben, had ik twee á drie jaar geleden niet verwacht. Echt fantastisch!”

Wereldwedstrijd 

Jasper Zuidervaart & Wieke Mulder behaalden een 16de plaats. Zij waren erg tevreden met hoe ze zichzelf ontwikkeld hebben: Jasper Zuidervaart: ”Ik ben heel tevreden met hoe we ons ontwikkeld hebben. Resultaten kunnen en moeten nog beter en daar is maar één oplossing voor en dat is heel veel uren gaan maken.” Wieke vult aan: ”Niet vergeten, we varen nog maar twee maanden samen…” Dankzij het Allianz WK Zeilen staat de sport Parazeilen weer op de kaart wereldwijd. Maar daarnaast is het Nederlandse team heel trots dat ze het beste hebben gegeven als onderdeel van TeamNL op dit Wereldkampioenschap.

Pieter Visser in de 2.4mR zegt: ”Het hele Nederlandse parateam is zonder uitzondering ontzettend positief en heel blij dat we erbij horen”

Het besluit van het Watersportverbond en World Sailing om het WK Parazeilen gelijktijdig te organiseren met het Allianz WK Zeilen in 2023 in Den Haag is een belangrijke stap in de lobby om zeilen weer paralympisch te maken.

Ook de comités worden positief benoemd door de RS Venture klasse zeilers Kathelijne Langezaal en Arend Pet:

”Kathelijne: ” We hebben fantastische omstandigheden gehad. Wedstrijdcomité, echt héél goed,” Arend vult aan: ”We weten dat het een moeilijke job is. De baan lag er elke keer echt heel strak in. Complimenten aan het comité!”

Wedstrijduitslagen

Men’s one person non-technical:

 1. Piotr Cichocki (POL)
 2. Takumi Niwa (JPN)
 3. Joao Pinto (POR)

Nederlandse zeiler Jurrian Raa eindigt op een 15de plaats.

Women’s one person non-techincal:

 1. Elizabeth Betsy Alison (USA)
 2. Olga Gornas-Gurdzien (POL)
 3. Alison Weatherly (AUS)

Nederlandse zeilsters Finy Teitsma behaalt een 10e plek.

Open one person technical:

 1. Heiko Kroger (GER)
 2. Davide Di Maria (ITA)
 3. Antonio Squizzato (ITA)

Nederlandse zeiler Pieter Visser eindigt op een mooie 8e plaats.

Open two person technical:

 1. Ange Margaron & Olivier Ducruix (FRA)
 2. Pedro Reis & Guilherme Ribeiro (POR)
 3. John McRoberts & Scott Lutes
Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #16

(S)Cool on Wheels Uniek succesvol gelanceerd op cluster 2 onderwijs

Sport en bewegen voor mensen met een beperking in 2030 vanzelfsprekend: structurele samenwerking van start

Maak sport eerlijk