Oude doeken omtoveren tot schaatsattributen voor het goede doel

Wat een waanzinnig goed idee. Univé heeft samen met de KNSB van oude doeken, schaatshoesjes en rugtasjes laten maken. Gemaakt door een groep geweldige mensen met een verstandelijke beperking. Waarom weggooien als je dit ook kunt recyclen?

Vorig jaar was er tijdens alle schaatstoernooien in Thialf helaas geen publiek i.v.m. Corona. De KNSB heeft tijdens de wedstrijden doeken over de tribune gespannen met daarom de namen van de partners en succeswensen.

En deze doeken weggooien is natuurlijk zonde! In gesprek met KNSB heeft Univé over hun recyclingproject verteld. Zij kunnen van deze doeken, samen met mensen met een verstandelijke beperking en een achterstand tot de arbeidsmarkt, weer mooie nieuwe items maken. Hier zijn schaatshoesjes met een rugtasje voor ontwikkeld.

Univé heeft geen onkostenvergoeding voor dit recyclingproject gevraagd, maar gevraagd of de KNSB een donatie aan Fonds Gehandicaptensport wil doen. Tijdens de Daikin Warmste Winterdag hebben wij een cheque van 1.000 euro in ontvangst genomen.

Bedankt allemaal!

 

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond, het versterkt je sociale positie en het geeft vertrouwen! Voor 1,7 miljoen mensen met een handicap is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk, zodat iedereen met een handicap de mogelijkheid krijgt om te sporten. Structureel en dicht bij huis. Hoe wordt jouw bijdrage besteed?

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #1

VriendenLoterij, bedankt!

Groepsfoto sport debat

Het Uniek Sporten Debat 2023

Maak sport eerlijk