Opvallende donatiecampagne van start

Vanaf vandaag gaat de donatiecampagne van Fonds Gehandicaptensport van start met het thema: ‘We zijn niet beperkt we worden beperkt’. Hierbij draait het om eerlijkheid in de sport. Er is nu geen eerlijke kans om gelijkwaardig aan de startstreep te verschijnen: de 17 miljoen mensen met een beperking worden voordat er ook maar een sportieve uitdaging kan worden aangegaan geconfronteerd met maatschappelijke barrières. Complexe regels met betrekking tot financiële tegemoetkoming zorgen dat sporten of bewegen bijna onmogelijk wordt. De sporter met een beperking is niet beperkt maar wordt beperkt. Het is een obstakel race waarbij ieder opvolgende barrière hoger en complexer wordt.

Verhogen sportparticipatie
Met de lancering van deze opvallende en krachtige donatiecampagne wil Fonds Gehandicaptensport laten zien dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn. En dat de uitgangspunten aan de start voor iedere sporter gelijk moeten zijn. Om dát te kunnen realiseren en daarmee de sportparticipatie voor mensen met een beperking te verhogen is het doel van deze campagne om zoveel mogelijk donaties op te halen. Zodat sport voor iedereen eerlijk wordt.

Het verhaal van Dianne
Dianne Vugts is één van de vier sporters uit deze campagne die al geruime tijd de strijd aan gaat met haar zorgverzekeraar. Altijd was Dianne actief en een fanatiek wielrenner en hardloper. Maar een val in de badkamer veranderde alles. Ze kreeg permanente pijn in haar been werd 15 keer geopereerd raakte depressief en dacht zelfs aan het einde van het leven. Totdat ze haar pijnlijke onderbeen liet amputeren. Een nieuw leven begon. En het liefst weer met sporten. Maar ze wordt beperkt doordat haar zorgverzekeraar geen hardloopprothese wil vergoeden. Ze vinden het overbodig onnodig kostbaar en niet doelmatig. Volgens hen kan ze met haar reguliere prothese een hoog activiteitenniveau behalen en deed ze vóór de amputatie ook niet aan hardlopen. Dianne heeft daarom besloten om het juridisch aan te vechten.

“Ik ben helemaal gek op hardlopen ook al mis ik mijn linker onderbeen. Maar die amputatie zie ik niet als mijn beperking. Mijn beperking is dat ik geen hardloopprothese vergoed krijg van de zorgverzekeraar. En ik niet kan rennen zonder…” aldus Dianne.

Krachtige samenwerking
Creative agency TBWANEBOKO heeft in de afgelopen maanden deze opvallende en krachtige campagne voor Fonds Gehandicaptensport gemaakt. Samen met mediabureau dentsu Benelux productiehuis CZAR Amsterdam (regissuer Philip de longh) animatiebureau Ambassadors Sonic Branding bureau Amp en fotografenduo Chris en Marjan hebben ze afgelopen januari de handen ineengeslagen om voor Fonds Gehandicaptensport een donatiecampagne te ontwikkelen. Een unieke samenwerking waarbij alle partijen belangeloos hun creativiteit expertise en contacten in medialand inzetten om Fonds Gehandicaptensport beter op de kaart te zetten en zo de sportparticipatie voor mensen met een beperking te verhogen.

Vanaf 1 juni 2022 zal de campagne ‘We zijn niet beperkt we worden beperkt’ en de bijbehorende offline en online uitingen zichtbaar zijn voor het Nederlandse publiek. Op de buitenkant van de Ziggo Dome via televisie online social print en out-of-home met dank aan de betrokken mediapartners.

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #7

Ronald Koeman, Erwin Koeman en Andries Jonker maken opwachting bij G-voetbaltoernooien Coaches Betaald Voetbal

Maxim Hartman Glasten Krapels

Uniek Sporten en Nederlandse Loterij roepen heel Nederland op te gaan sporten in ‘Geen Smoesjes’

Maak sport eerlijk