Noah Mbuyamba nieuwe ambassadeur Fonds Gehandicaptensport

Steun voor Noah in samenwerking met Scelta Mushrooms

Badhoevedorp – Para-atleet Noah Mbuyamba is ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport geworden. “We zijn enorm trots dat sporttalent Noah zich voor Fonds Gehandicaptensport wil gaan inzetten en dat dit mede mogelijk wordt gemaakt door onze 1% FairShare® partner Scelta Mushrooms, die al 15 jaar aan ons verbonden is”, aldus Nike Boor, Directeur Fonds Gehandicaptensport.

Noah Mbuyamba heeft een bachelor in geneeskunde, maar richt zich momenteel op het opbouwen van een professionele carrière als atleet. Hij traint zeer fanatiek met maar één doel voor ogen: meedoen aan de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Zijn onderdelen zijn de 100 meter en verspringen. “Tijdens mijn Road to Paris wil ik anderen inspireren en motiveren, dat is mijn ultieme doel, naast het winnen van medailles”, aldus Noah. Dit doel sluit dan ook naadloos aan op de missie van Fonds Gehandicaptensport. “Ik vind het daarom erg fijn dat ik door Fonds Gehandicaptensport en Scelta Mushrooms wordt ondersteund zodat ik mijn sport op de meest professionele manier kan beoefenen en tegelijk mijn verhaal en ervaring kan delen.”

Belang van ambassadeurs voor Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Lang niet overal is het sport- en beweegaanbod toegankelijk of ontbreken er faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport maakt zich sterk om sport en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten. Maar dat doen en kunnen ze niet alleen. Fonds Gehandicaptensport krijgt hierbij veel steun van onder andere haar 1% FairShare® partners. Door de financiële bijdrage van partner Scelta Mushrooms krijgen we meer zichtbaarheid voor de organisatie, mede door de inzet van ambassadeurs.

Over Noah Mbuyamba

De in Maastricht geboren Noah Mbuyamba (25) was hard op weg naar een veelbelovende voetbalcarrière, toen hij ruim zes jaar geleden tijdens zijn vakantie in Indonesië na een scooterongeluk zijn been verloor. Onlangs ontving hij als atleet de A-status (verdiend met verspringen) om als lid van TeamNL de benodigde ondersteuning te krijgen voor het behalen van de Paralympische Spelen 2024 in Parijs.

Over Scelta Mushrooms

Scelta Mushrooms is een erkende, toonaangevende speler in de wereldwijde voedingsindustrie. Ze zijn vertegenwoordigd in drie sectoren, namelijk de voedingsmiddelenindustrie, de detailhandel in voedingsmiddelen en de foodservice. Scelta verwerkt champignons, tot een breed assortiment producten, van vers ingevroren en gegrilde champignons, tot lang houdbare, sous vide champignons.

Vlnr: Nike Boor (Fonds Gehandicaptensport), Jan Klerken (Scelta Mushrooms) en Noah Mbuyamba

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Fonds Gehandicaptensport goede doel van de NN Dam tot Damloop

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Uniek Sporten Vandaag #14

Maak sport eerlijk