NN Running Blind Weekend​ speciaal voor visueel beperkte hardlopers

Een initiatief van Uniek Sporten in samenwerking met Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden (NN) organiseert in samenwerking met Uniek Sporten het NN Running Blind Weekend. Dit nieuwe hardloopevenement voor mensen met een visuele beperking is op zaterdag 18 en zondag 19 november en toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde lopers.

Als supporter van alle hardlopers zet NN zich in om de hardloopsport meer inclusief te maken. Dat doet NN samen met onder meer Stichting Running Blind en Fonds Gehandicaptensport.

“Nationale-Nederlanden is al jarenlang 1% FairShare partner van Fonds Gehandicaptensport. En daar zijn we trots op. Als buddy van een blind runner kan ik mij goed verplaatsen in de wereld van deze unieke sporters. Samen finishten we bij veel NN hardloopevents. Het NN Running Blind weekend wordt wellicht het grootste event ooit waar hardlopers met een visuele beperking aan meedoen, dat is uniek voor Nederland en wie weet ook daarbuiten!”, aldus Jan Knaap, Manager Partnerships bij Fonds Gehandicaptensport.”

Het NN Running Blind Weekend is toegankelijk voor alle lopers met een visuele beperking. Jong of oud en of je nu al jaren hardloopt of net begonnen bent. Tijdens het NN Running Blind Weekend worden de deelnemers volledig ontzorgd. Zo zijn er in aanloop naar het evenement speciale trainingsprogramma’s beschikbaar, zijn er op het evenement eigen ontvangstruimtes en startvakken, worden lopers begeleid van en naar de start, zijn er startnummers in braille en nog veel meer. Als de deelnemer zelf geen buddy heeft, wordt gezocht naar een ervaren buddy die de loper veilig kan ondersteunen tijdens de wedstrijd. Het belooft een unieke ervaring te worden voor Running Blind lopers.

Op zaterdag 18 november staan de NN Mini Running Blind (800 meter, speciaal voor kinderen) en de 7 kilometer op het programma en op zondag 19 november de 15 kilometer. De meest ervaren lopers met een visuele beperking strijden met elkaar om de titel van het officieuze Nederlands Kampioenschap Running Blind. Het NN Running Blind Weekend maakt deel uit van de NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Michel Butter als toernooidirecteur
Veertienvoudig Nederlands kampioen Michel Butter is aangesteld als toernooidirecteur van het NN Running Blind Weekend. “Sporten is voor mensen met een visuele beperking niet vanzelfsprekend. Maar hardlopen kan vaak wel, dat bewijzen al die enthousiaste Running Blind toppers die samen met hun buddy’s genieten van de hardloopsport. Mijn doel is dit plezier verder te verspreiden. Want hardlopen kan bijdragen aan een betere energiebalans en het overwinnen van sociale drempels en onzekerheden. Dat mag breder bekend worden en dat is precies waar ik me voor ga inzetten als trotse toernooidirecteur van het NN Running Blind Weekend” aldus Butter.

Landelijke wervingscampagne
Om zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking te attenderen op dit evenement start vanaf maandag 25 september een grote landelijke campagne. Zo is er o.a. op Qmusic en classicnl een radiocommercial te horen en worden belangenorganisaties zoals Visio en Stichting Bartimeús nadrukkelijk bij de werving voor het evenement betrokken.

MELD JE HIER DIRECT AAN

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Fonds Gehandicaptensport goede doel van de NN Dam tot Damloop

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Uniek Sporten Vandaag #14

Maak sport eerlijk