Nieuw Sportfonds: Dean van Kooij

In samenwerking met Fonds Gehandicaptensport heeft parasnowboarder Dean van Kooij (20) een eigen sportfonds opgericht. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt Dean hiermee richting de Paralympische Winterspelen van 2026. Door hem de mogelijkheid te bieden om fondsen te kunnen werven via zijn eigen Sportfonds en zich hiermee ook maatschappelijk in te kunnen zetten om als rolmodel te fungeren voor mensen met een beperking in Nederland. Door zijn unieke prestaties laat Dean zien dat er heel veel mogelijk is met een beperking en hiermee willen Dean en Fonds Gehandicaptensport mensen met een beperking inspireren om zelf ook te gaan sporten.

Dean speelde vroeger volleybal op hoog niveau en hij surfte. Maar in 2019 gooit een ongeluk zijn leven overhoop. ‘Ik werd op mijn fiets aangereden door een auto en lag volledig in de kreukels.’ Maar de omslag volgt al snel toen hij een flyer van Papendal onder ogen. ‘Daar kon je op de Parasportdag kennismaken met verschillende sporten om te kijken wat jou ligt. Mijn artsen vonden het te vroeg maar een paar weken na mijn laatste operatie ging ik erheen. Zo ben ik in een heel andere wereld terechtgekomen. Eerst was het op bed liggen ik kon niks en kijk waar ik nu sta. Ik kan op het hoogste niveau snowboarden en ben fitter dan ik ooit ben geweest.’

Ga naar Sportfonds Dean van Kooij

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond, het versterkt je sociale positie en het geeft vertrouwen! Voor 1,7 miljoen mensen met een handicap is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk, zodat iedereen met een handicap de mogelijkheid krijgt om te sporten. Structureel en dicht bij huis. Hoe wordt jouw bijdrage besteed?

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #1

Oude doeken omtoveren tot schaatsattributen voor het goede doel

VriendenLoterij, bedankt!

Maak sport eerlijk