Nieuw Sportfonds: Dean van Kooij

In samenwerking met Fonds Gehandicaptensport heeft parasnowboarder Dean van Kooij (20) een eigen sportfonds opgericht. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt Dean hiermee richting de Paralympische Winterspelen van 2026. Door hem de mogelijkheid te bieden om fondsen te kunnen werven via zijn eigen Sportfonds en zich hiermee ook maatschappelijk in te kunnen zetten om als rolmodel te fungeren voor mensen met een beperking in Nederland. Door zijn unieke prestaties laat Dean zien dat er heel veel mogelijk is met een beperking en hiermee willen Dean en Fonds Gehandicaptensport mensen met een beperking inspireren om zelf ook te gaan sporten.

Dean speelde vroeger volleybal op hoog niveau en hij surfte. Maar in 2019 gooit een ongeluk zijn leven overhoop. ‘Ik werd op mijn fiets aangereden door een auto en lag volledig in de kreukels.’ Maar de omslag volgt al snel toen hij een flyer van Papendal onder ogen. ‘Daar kon je op de Parasportdag kennismaken met verschillende sporten om te kijken wat jou ligt. Mijn artsen vonden het te vroeg maar een paar weken na mijn laatste operatie ging ik erheen. Zo ben ik in een heel andere wereld terechtgekomen. Eerst was het op bed liggen ik kon niks en kijk waar ik nu sta. Ik kan op het hoogste niveau snowboarden en ben fitter dan ik ooit ben geweest.’

Ga naar Sportfonds Dean van Kooij

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #15

Fonds Gehandicaptensport goede doel van de NN Dam tot Damloop

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Maak sport eerlijk