Kenana Knitters

Iedereen kent Kareltje of Karolientje, de mascottes van Sportfonds Parapaard. Toch? Naast dat Kareltje en Karolientje de boegbeelden voor Parapaard zijn zit er ook een mooi verhaal achter de ontwikkeling van deze knuffelmascottes.

Sinds de ontwikkeling van de mascottes worden de knuffels geproduceerd door Kenana Knitters. Deze organisatie is in 1998 opgericht door Patricia Nightingale in Kenia om plattelandsvrouwen te helpen een broodnodige vorm van inkomen te vinden met behulp van hun spin- en breivaardigheden.

Het primaire doel van Kenana is om vrouwen in de lokale gemeenschap te ondersteunen door hen rechtstreeks een bron van inkomsten te bieden, waardoor ze de kwaliteit van hun eigen leven en dat van hun uitgebreide families kunnen verbeteren. Kenana Knitters zet zich in om de lokale gemeenschap te ondersteunen door meer dan 300 Keniaanse plattelandsvrouwen in staat te stellen een betere toekomst voor zichzelf en hun families te breien.

Momenteel ondersteunt Kenana meer dan 300 breiers en meer dan 200 spinners die de wol met de hand tot garen spinnen met behulp van gerecyclede fietswielen die tot spinnewielen zijn gemaakt. Breien is ideaal binnen de lokale gemeenschap omdat er minimale uitrusting voor nodig is en het in korte tijd kan worden gedaan binnen de context van hun dagelijks leven.

Kenana Knitters gelooft dat vrouwen de hartslag van hun gemeenschappen zijn. Het ethos van Kenana Knitters is om een ​​significante sociale impact te maken op het platteland van Kenia door vrouwen in staat te stellen de leiding over hun leven te nemen door middel van waardig werk in een veilige, gezinsvriendelijke werkomgeving .

Wij zijn trots dat onze lieve mascottes Kareltje en Karolientje tot op de dag van vandaag worden geproduceerd door Kenana Knitters! Asante Sana! (“Bedankt!”)

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #15

Fonds Gehandicaptensport goede doel van de NN Dam tot Damloop

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Maak sport eerlijk