Huifbedrijden Barneveld blij met steun Parapaard

Stichting Huifbedrijden Barneveld zorgt normaal gesproken met behulp van paarden voor een ontspannen beweegactiviteit voor mensen met meervoudige beperkingen. Door de coronacrisis is dat nu tot grote spijt van voorzitter Theresa Donkervoort niet mogelijk. Met ondersteuning vanuit het Parapaard Noodfonds kan ze straks als dat weer mogelijk is mensen weer een heerlijk ritje op het huifbed bezorgen.

Het team van huifbedrijden Barneveld reed voor de coronacrisis elke week met de paarden en het huifbed naar deelnemers uit Barneveld en omgeving. Het huifbedrijden heeft ook een belangrijke functie legt ze uit. “Als je in een rolstoel zit wordt de lage rug onder druk gezet. Het is slecht voor de doorbloeding van de spieren en de zenuwbanen worden geblokkeerd. De beweging op het huifbed zorgt dat de doorbloeding van de spieren verbetert en het helpt ook de spijsvertering op gang. Wij weten dat als mensen lang zitten en weinig bewegen obstipatie een probleem wordt. Huifbedrijden is gewoon een heerlijke massage door de beweging en de warmte van de paarden.”

“Ik mis vooral die glimlach op hun gezicht bij het huifbedrijden.”

Theresa Donkervoort -Huifbedrijden Barneveld

Ontspanning
Ook mensen die spasmen hebben kunnen op de zachte deining van het paard letterlijk ontspannen. Spasmen zijn ongecontroleerde spieren die op spanning staan. “De ontspanning die op het huifbed komt is prettig voor ze. Onze deelnemers zijn heerlijk buiten worden lekker gewiegd door de paarden en niemand die aan ze zit. Dat is uniek” zegt Theresa. Zij vindt het verschrikkelijk dat de mensen waar zij normaal veel contact mee heeft nu niet kan zien. “Ik mis vooral die glimlach op hun gezicht bij het huifbedrijden.”

Zonder paarden geen huifbedrijden
Behalve over de deelnemers maakt Theresa zich ook zorgen over de vier paarden. “Zonder paarden kunnen we niet. Dan gaat het huifbedrijden gewoon niet meer door. Die paarden moeten evengoed blijven eten. Het is geen auto die je even ergens parkeert en niet naar om hoeft te kijken. Daarom hebben we een beroep gedaan op het Parapaard Noodfonds.”

Gat in de lucht gesprongen
Stichting Huifbedrijden Barneveld krijgt uit dat noodfonds duizend euro en een mestonderzoek bij het mestlaboratorium. “Ik heb echt een gat in de lucht gesprongen ik ben ze zo dankbaar. Nu hebben we weer even lucht. Als in Nederland weer meer mag hopen we het huifbedrijden in Barneveld weer voorzichtig te kunnen opstarten. In overleg met ouders en verzorgers willen we onze deelnemers weer in beweging brengen als zij zeggen: wij willen weer huifbedrijden. Nu moeten we nog kijken hoe we dat gaan doen. Maar het feit dat we hier weer over na kunnen denken betekent dat we enorm geholpen zijn.”

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

115 helden overwinnen de Kaunertaler Gletsjer en zichzelf

Uniek Sporten Vandaag #16

(S)Cool on Wheels Uniek succesvol gelanceerd op cluster 2 onderwijs

Maak sport eerlijk