Henk Markerink draagt aanvoerderstrui over

Aftredend voorzitter Raad van Toezicht Henk Markerink heeft de afgelopen tijd de nieuwe aanvoerder klaargestoomd voor de uitdaging van Fonds Gehandicaptensport: in 2030 sporten voor de 17 miljoen mensen met een handicap de gewoonste zaak van de wereld te laten zijn. De nieuwe voorman Marc ter Haar pakt deze rol met beide handen aan gedreven door zijn motto Laat niets wat je niet kan tussen hetgeen komen wat je wel kunt doen.” (John Wooden)

En dat motto heeft ook zeker betrekking op de paralympiërs die deze dagen alles op alles zetten om het hoogste podium te bereiken. Marc ter Haar: “Een aantal van deze paralympische sporters zijn tevens ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport en hebben mede met steun van het Fonds de focus gelegd op dat wat ze wel kunnen en zich niet laten afleiden door datgene wat ze niet kunnen. Een mooi motto dat ik in mijn rol als voorzitter graag uitdraag de komende tijd”. Paralympiër Chantal Haenen heeft onlangs een nieuwe handbike via Fonds Gehandicaptensport ontvangen om zo haar droom om mee te doen op het hoogste niveau op de Paralympische Spelen waar te kunnen maken.

Aftredend voorzitter Henk Markerink heeft gedurende 45 jaar Fonds Gehandicaptensport naar een impactgedreven organisatie geleid. Nike Boor directeur Fonds Gehandicaptensport: “Wij zijn Henk zeer dankbaar voor wat hij voor de gehandicaptensport heeft betekend. Daarnaast heeft hij ons ook door de Covid-pandemie geloodst. En hoewel zijn pensionering een einde betekent voor zijn rol van voorzitter hopen wij hem te behouden als adviseur in de breedste zin van het woord.”

De aanvoerderstrui is inmiddels overgedragen aan Marc ter Haar. Sinds 27 mei 2019 is hij lid van de Raad van Toezicht van Fonds Gehandicaptensport. Ter Haar is in het dagelijks leven Executive Director van the American Chamber of Commerce in Nederland en met zijn expertise een waardevolle aanvoerder van het team dat strijdt voor alle sporters met een handicap. “Het is fantastisch dat we een nieuwe voorzitter hebben kunnen aanstellen die ons team kent en samen met de gehele Raad van Toezicht ons met de best mogelijke adviezen zal begeleiden in het bereiken van onze missie van 2030” aldus Nike Boor.

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

115 helden overwinnen de Kaunertaler Gletsjer en zichzelf

Uniek Sporten Vandaag #16

(S)Cool on Wheels Uniek succesvol gelanceerd op cluster 2 onderwijs

Maak sport eerlijk