Nec Shirt Website

GX en N.E.C. steunen Fonds Gehandicaptensport

donderdag 29 maart 2018

Op 2 april, Tweede Paasdag, speelt N.E.C. thuis tegen Telstar. GX, shirtsponsor van N.E.C., staat die dag zijn sponsorpositie op het shirt af aan Fonds Gehandicaptensport. Doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede werk van het Fonds.

Behalve dat hun logo die dag op het wedstrijdshirt staat, wordt er in de rust van de wedstrijd ook aandacht gegenereerd voor Fonds Gehandicaptensport. In de rust wordt gestreden om een penalty-bokaal door 2 teams met kinderen met een handicap. Op de T-shirts die ze dragen staat een oproep aan het publiek om per SMS €2 te doneren.

Initiatief van N.E.C. Doelbewust en GX
Dit initiatief is opgezet door GX, dat veel maatschappelijke- en sportorganisaties als klant heeft, en N.E.C. Doelbewust, die zich hardmaken voor maatschappelijke initiatieven.

 ‘Tijdens het Gala van Fonds Gehandicaptensport eerder dit jaar ontstond het idee om tijdens de collecteweek van het Fonds een gezamenlijke activiteit neer te zetten’, zegt Willem Rossieau, CEO van GX. ‘Sport en beweging is belangrijk voor iedereen. Maar voor sommigen in onze maatschappij ligt dat minder voor de hand en vraagt het om een extra inspanning. Een inspanning die van harte ondersteund moet worden omdat ook mensen met een handicap in staat moeten zijn lekker te sporten en te bewegen.’

1,7 miljoen Nederlanders
‘Helaas is sporten voor mensen met een handicap nog niet vanzelfsprekend’, zegt Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport. ‘Er zijn in Nederland 1,7 miljoen mensen met een handicap. Ons doel is om sport en beweging voor deze groep dicht bij huis mogelijk te maken, op structurele wijze. Met Uniek Sporten ondersteunen wij onze doelstelling. Het is fantastisch om hier samen met GX en N.E.C. aandacht voor te vragen tijdens onze nationale collecteweek.’

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.