Financiële ondersteuning bij aangepast sportaanbod

dinsdag 29 maart 2022

Bewegen is essentieel voor onze gezondheid en ons welzijn. Maar als je een beperking hebt, is bewegen vaak niet vanzelfsprekend. Daarom slaan de Provincie Zuid-Holland en Fonds Gehandicaptensport de handen ineen om laagdrempelig sporten en bewegen mogelijk te maken.

Door middel van het platform Uniek Sporten Crowdfunding kunnen verenigingen in de provincie Zuid-Holland financiële ondersteuning aanvragen voor het organiseren van een evenement of toernooi voor sporters met een beperking. Het project maakt direct een vliegende start, want 75% van het benodigde bedrag wordt gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland en Fonds Gehandicaptensport.

Het overige bedrag wordt opgehaald door crowdfunding. Het platform biedt hierin hulp met een goede toolkit, tips en adviezen om er samen een succes van te maken. Het afgelopen jaar hadden crowdfundingprojecten via Uniek Sporten Crowdfunding een slagingspercentage van maar liefst 95% en de meeste verenigingen binnen twee weken het geld bij elkaar. Daarnaast is de aanvraag gratis, eenvoudig en daarom snel voor elkaar.

De provincie Zuid-Holland is enthousiast. “Met Uniek Sporten Crowdfunding verlagen we de drempels om te gaan sporten. Zo bouwen we aan een beweegvriendelijke provincie met gezonde en blije inwoners. Voor iedereen.”, aldus gedeputeerde Anne Koning.

Aanvraag crowdfunding

Wil je een aanvraag indienen of meer informatie? Neem contact op via crowdfunding@unieksporten.nl of ga direct naar unieksporten.nl/crowdfunding.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.