Enorm succesvolle avond voor de gehandicaptensport in Theater Amsterdam

Enorm succesvolle avond voor de gehandicaptensport in Theater Amsterdam

Op maandagavond 6 november vond in Theater Amsterdam de 15e editie van het benefietdiner voor de Gehandicaptensport plaats. Het thema van het benefietdiner was dit jaar ‘Denk niet wit, denk niet zwart, denk in kleur’. Een avond waarbij de tegenstellingen die er nog steeds in de sport bestaan hoog op de agenda stonden, nieuwe ambassadeur Noah Mbuyamba zijn indrukwekkende verhaal deelde en een avond die spetterend werd afgesloten met een optreden van Big Black and Beautiful. Deze avond is er een fantastisch bedrag van € 503.505,- opgehaald voor sporters met een beperking.

Na het geweldige benefietdiner van vorig jaar in het Louwman Museum, was dit jaar Theater Amsterdam het prachtige toneel van dé avond voor de gehandicaptensport. Met als centrale thema: ‘Denk niet wit, denk niet zwart, denk in kleur’. Dit thema symboliseert de tegenstellingen die we nog steeds kennen binnen de gehandicaptensport, maar ook de uitdagingen waar mensen met een beperking dagelijks mee te maken hebben. Fonds Gehandicaptensport streeft naar gelijke kansen en een eerlijke deelname aan sport voor mensen met een beperking. Barrières zoals financiering en faciliteiten willen we overwinnen. Niet door zwart wit te blijven denken, maar door te doen.

De avond begon in zwart-wit sferen met een indrukwekkende rolstoeldans van Infinite Flow Dance. Vervolgens kreeg de zaal verschillende video’s met een barrière voor de voeten geworpen van onze unieke breedtesporters. Zij vertegenwoordigden de groep mensen met een beperking die nog steeds niet makkelijk kunnen sporten door onder andere financiën, sociaal isolement, afstand en het vele papierwerk.

Na het diner was het tijd voor het indrukwekkende verhaal van onze nieuwe ambassadeur Noah Mbuyamba, para-atleet en in de run voor de Paralympische Spelen in Parijs. Presentatie van het benefietdiner was ook dit jaar weer in professionele handen van Toine van Peperstraten en Eva Eikhout. De avond werd na een succesvolle veiling afgesloten met een spetterend optreden van Big Black and Beautiful.

“Wat hebben we weer een fantastische avond gehad in Theater Amsterdam”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Het is absoluut op z’n plaats om hier alle vrijwilligers, ambassadeurs en leveranciers te bedanken die bij het Benefietdiner betrokken waren”. Samen met bijna 400 gasten heeft Fonds Gehandicaptensport een mooi resultaat neergezet met als doel om in 2030 sporten met een beperking vanzelfsprekend te laten zijn. Boor: “Een tot slot grote dank aan alle partners, zonder hen was deze avond niet mogelijk geweest.”

Foto’s Henk Jan Kerkhoff

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Uniek Sporten Vandaag #14

Sportdeelname Index (SDI) november 2023: Zorgen om teruglopend aantal sportende mensen met een beperking

Maak sport eerlijk