Diede de Groot en Kimberly Alkemade nieuwe ambassadeurs

Rolstoeltennisster Diede De Groot en Paralympisch atleet Kimberly Alkemade zijn de nieuwe ambassadeurs voor Fonds Gehandicaptensport. “We zijn enorm trots dat deze twee topsporttalenten zich voor het Fonds en de breedtesport willen gaan inzetten” aldus Nike Boor Directeur Fonds Gehandicaptensport.

Diede de Groot is de nummer één van de wereld in rolstoeltennis. De Groot was zeven jaar toen zij in aanraking kwam met rolstoeltennis en heeft sindsdien geen andere sport meer zo fantastisch ontwikkeld als rolstoeltennis. In augustus 2020 werd De Groot voor de vierde keer nationaal kampioene enkelspel in Amstelveen. En in september won zij voor de derde maal op rij het US Open. Een maand later won zij samen met Aniek van Koot voor de derde keer op rij de titel op Roland Garros.

Kimberly Alkemade is een Nederlandse Paralympisch atleet. Ze vertegenwoordigde Nederland op het Wereldkampioenschap Para atletiek 2019 in Dubai en won een zilveren medaille bij het 200 meter T64-evenement voor dames en een bronzen medaille bij het 100 meter T64-evenement. Door deze twee medailles heeft ze een grote kans om Nederland te gaan vertegenwoordigen voor de Paralympische Spelen 2021 in Tokyo.

Nike Boor:
“Diede en Kimberly zijn één van de boegbeelden als het om Paralympisch topsport gaat. Zij zijn voor veel mensen met een beperking een groot voorbeeld, een droom die werkelijkheid kan worden. Sporters zoals deze twee talenten zetten de gehandicaptensport in Nederland echt op de kaart”.

Belang van ambassadeurs voor het fonds
In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen. Fonds Gehandicaptensport krijgt daarbij veel steun van haar ambassadeurs, ook bij de fondsenwervende activiteiten en het verkrijgen van zichtbaarheid voor de organisatie. Zo zetten Wilfred Genee, Toine van Peperstraten, Sander Westerveld, Jetze Plat, Fleur Jong, Jiske Griffioen en vele anderen zich al in voor het Fonds. Nu kunnen we dus Diede de Groot en Kimberly Alkemade toevoegen aan de lijst van actieve ambassadeurs.

Diede de Groot:
“Ik vind het erg fijn dat ik door het fonds wordt ondersteund zodat ik mijn sport op de meest professionele manier kan beoefenen, gelijktijdig zet ik mij in om mijn eigen verhaal en ervaring te delen en hoop ik andere mensen te motiveren om te gaan bewegen.” En ook Kimberly Alkemade is blij met het ambassadeurschap. Alkemade: Ik heb zelf mogen ervaren wat een nieuwe blade voor mij heeft betekend, er ging een wereld voor mij open. Daarom wil ik ook graag andere mensen jong en oud inspireren om meer uit zichzelf te halen. Bewegen geeft meer nieuwe energie en zorgt voor vreugde”.

Logo FGS

Doneer!
En maak sport mogelijk voor iedereen.

Sporten is gezond. Je wordt fitter, maakt vrienden en krijgt meer zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking is sporten helaas niet vanzelfsprekend. Met jouw donatie zorgt Fonds Gehandicaptensport dat mensen met een beperking kunnen sporten en bewegen! Met jouw donatie kunnen wij:

Hoe vaak wil je doneren?

Met welk bedrag wil je ons steunen?

Uniek Sporten Vandaag #15

Fonds Gehandicaptensport goede doel van de NN Dam tot Damloop

Marathonloper Niels-Olaf Bout kwalificeert zich voor Olympische Spelen in Parijs

Maak sport eerlijk