Ons nieuws

Meer nieuws

G-voetballers opgelet: loop jij samen met de OranjeLeeuwinnen het veld op?

ING, KNVB en Fonds Gehandicaptensport zetten zich in om meer aandacht te krijgen voor het G-voetbal. Want voetbal is voor iedereen. Daarom mogen 12 november 22 G-voetballers aan de hand van de OranjeLeeuwinnen mee het veld op om samen de wedstrijd Nederland -Slovenië te openen. Een uniek moment om nooit te vergeten. Zo krijgt het G-voetbal de aandacht die het verdient.

Eerste internationaal damestoernooi groot succes!

Mede dankzij de bijdrage van Fonds Gehandicaptensport is er dit jaar voor het eerst een meerdaags internationaal damestoernooi goalball gehouden bij USV Hercules in Utrecht.

Rowing without limits!

Rowing Without Limits wil roeien voor iedereen mogelijk maken! Door de bijdrage van Fonds Gehandicaptensport kon Rowing Without Limits (RWL) drie ergo-meters aanschaffen.

Geslaagde G-Challenge

Vanaf de eerste editie is Fonds Gehandicaptensport belangrijk voor de G-Challenge. De financiële bijdrage maakt het mogelijk om het evenement jaarlijks te kunnen organiseren.

Meer dan duizend deelnemers fietsten over de Afsluitdijk voor de gehandicaptensport

Op zondag 18 augustus werd de derde editie van de IJsselmeer Challenge georganiseerd. Dit jaar een unieke editie, omdat de Afsluitdijk speciaal werd opengesteld voor de 1.200 deelnemers aan deze toertocht. Naast het verslaan van de Hollandse elementen onderweg, zetten de deelnemers zich in voor Fonds Gehandicaptensport. Het Sterrenfietsteam nam voor hun vertrek de cheque in ontvangst. Dit jaar is er maar liefst € 71.563,- opgehaald voor de sporters met een handicap.

G-badminton bij BC Mariken

Vanaf 2017 is het mogelijk voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking te badmintonnen bij BC Mariken. Iedere dinsdagavond trainen zij een uur, onder leiding van een trainer en een vaste groep van vier begeleiders in de Jan Massinkhal. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau spelen. Het plezier en het clubgevoel staat voorop, niet de prestatie.