Ons nieuws

Huifbedrijden Barneveld blij met steun Parapaard

Stichting Huifbedrijden Barneveld zorgt normaal gesproken met behulp van paarden voor een ontspannen beweegactiviteit voor mensen met meervoudige beperkingen. Door de coronacrisis is dat nu tot grote spijt van voorzitter Theresa Donkervoort niet mogelijk. Met ondersteuning vanuit het Parapaard Noodfonds kan ze straks, als dat weer mogelijk is, mensen weer een heerlijk ritje op het huifbed bezorgen.

Univé, Droomparken, ING, NLO, Simpel en D&B tikken 'm door.

Veel van de 1% Fairshare Partners van Fonds Gehandicaptensport hebben zich de afgelopen week enthousiast ingezet voor de digitale collecteweek. Deze trouwe partners deelden de Tik 'n Euro! actie op hun brede netwerken en zetten ook nog eigen acties op om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de 1,7 miljoen sporters met een beperking in Nederland. In deel 1 kon je al lezen hoe ABN AMRO, Welzorg en KPN zich hebben ingezet en in deel 2 kwam de acties van Toyota, Aon en Aegon langs! In deel 3 nemen we je graag mee met de acties van onze partners: Univé, Droomparken, ING, D&B Eventmarketing en Simpel.

Doneer en krijg een boksclinic van Arnold Vanderlyde

Arnold Vanderlyde is al jarenlang trouwe ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. En ook nu draagt Arnold graag zijn steentje bij. Daarom heeft hij zijn eigen online collectebus geopend en voor iedereen die meer dan 100 euro doneert heeft hij een bijzondere beloning! 

Trots op onze ambassadeurs!

Heel Nederland hoort deze week van onze Tik een Euro! campagne, als alternatief voor een collecteweek langs de deuren. Dit redt Fonds Gehandicaptensport zeker niet alleen. We zijn daarom ook trots op onze brede Oranje-selectie van ambassadeurs die zich inzetten voor de collecte en dus voor 1,7 miljoen Nederlanders met een beperking!

Meer nieuws

ParaPaard Corona Noodfonds maakt € 40.000,- vrij voor de paardensport

De Corona crisis heeft een enorme impact op de stichtingen en verenigingen aangesloten bij de FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten). Het gaat om stichtingen waar de ruiters met een beperking paardrijden. De lessen zijn gestopt, de ruiterbijdrage tevens lesgeld en de kantine inkomsten vallen weg, hiermee zijn alle inkomsten opgedroogd. Daarom hebben deze stichtingen en verenigingen dringend hulp nodig.

Toyota, Aegon en Aon tikken 'm door!

Veel van de 1% Fairshare Partners van Fonds Gehandicaptensport hebben zich de afgelopen week enthousiast ingezet voor de digitale collecteweek. Deze trouwe partners deelden de Tik 'n Euro! actie op hun brede netwerken en zetten ook nog eigen acties op om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de 1,7 miljoen sporters met een beperking in Nederland. In deel 1 kon je al lezen hoe ABN AMRO, Welzorg en KPN zich hebben ingezet. In deel 2 nemen we je mee met de acties van onze partners: Toyota Louwman Group, Aegon en Aon!

De acties van onze 1% FairShare Partners

Veel van de 1% FairShare Partners van Fonds Gehandicaptensport hebben zich deze week enthousiast ingezet voor de digitale collecteweek. Deze trouwe partners deelden de Tik een Euro actie op hun brede netwerken en zetten ook nog eigen acties op om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de 1,7 miljoen sporters met een beperking in Nederland

Onze mediapartners tikken de collecte door!

Je kunt deze week niet om de online collecte Tik ’n Euro! heen, dankzij onze mediapartners. Op zowel digitale als analoge plekken kom je topsporters en BN’ers tegen die oproepen één euro in de digitale collectebus te tikken. We worden daarbij ondersteund door onze vaste mediapartners Talpa, QMusic, Sublime en Ocean Outdoor.

Edwin de Wolf over zijn online collectebus

Edwin de Wolf behaalde als wielrenner met één been meerdere medailles op de Invictus Games. Omdat sport voor hem na zijn ongeluk als militair heel veel heeft betekend, doet hij deze week graag iets terug voor iedereen die niet de mogelijkheid heeft te sporten. Edwin zet zich duidelijk de hele week in. “Het is geen klein groepje waar we ons voor inzetten en daar is heel veel geld voor nodig.”

SV Candia 66 laat de digitale collectebus lekker rond gaan

Voetbalvereniging S.V Candia 66 uit Rhenen heeft sinds twee jaar een G-team. Vorig jaar besloot teamleider Miranda van Druten om mee te doen met de collecte, want dat levert de vereniging ook een mooie bijdrage op. De helft van de eigen opbrengst gaat namelijk terug naar de vereniging om een mooie activiteit voor de gehandicaptensport te organiseren. “Daar hebben we vorig jaar al iets leuks meegedaan”, vertelt ze.