LJ1 D3813

Kimberly Alkemade

Een rijker mens

Kimberly Alkemade is geboren in 1990 in Zoetermeer. Zij leidde tot haar achtste een normaal leven net als alle andere leeftijdsgenoten. Toen Kimberly op haar 8-jarige leeftijd betrokken raakte bij een traumatisch bus-ongeval. Zij was met het hele gezin onderweg naar Spanje voor een vakantie. Kimberly was uit de bus geslingerd en zwaar gewond geraakt. Artsen hebben alles op alles gezet om Kimberly in leven te houden en dat is gelukt. De specialisten spreken over 'een medisch wonder'.

Door het ongeluk is Kimberly haar linker-onderbeen verloren. Ze moest opnieuw leren lopen op een beenprothese.

Op den duur kreeg Kimberly een nieuwe prothese, een prothese waar je ook mee kon sporten. Zij kreeg het advies om verschillende sporten uit te proberen en dat deed zij. Na acht weken liep Kimberly haar eigen vijf kilometer in een half uur, leerde zij volleyballen en het snowboarden ging steeds beter. Op motorisch vlak ging er een wereld voor haar open. Kimberly werd fysiek en mentaal sterker en voelde zich fitter.

“Ik heb niets te verliezen. Ik kan er enkel een rijker mens van worden.”

In eerste instantie had Kimberly het als eerst op snowboarden gemunt. Zij was erg verrast toen werd zij werd gescout door TeamNL na een atletiekronde en kreeg te horen dat zij geschikt is voor de nationale selectie van paralympisch atletiek. Kimberly heeft besloten om het atletiek te omarmen en nooit meer los te laten. Ze ging zich volledig focussen op de Paralympische Spelen in Tokio.

Na de Spelen is Kimberly officieel internationaal para-atleet geclassificeerd in IPC T64 klasse voor enkel - geamputeerde vrouwen.

Tijdens de Paralympische Spelen in Beijing (2020) won Kimberly een prachtige bronzen medaille op de 200 meter sprint.

Kom in actie! Sporten is voor iedereen.