Header Roeien

Impact 2020

Dankzij jouw bijdrage kan Fonds Gehandicaptensport zich inzetten om sport voor iedereen met een handicap vanzelfsprekend te maken.

Wat we in 2020 hebben gerealiseerd:

274 stichtingen en verenigingen hebben een financiële bijdrage ontvangen van Fonds Gehandicaptensport en daarmee zijn er ruim 20.000 sporters met een handicap bereikt. Vanwege de coronacrisis zijn deze aantallen een stuk lager dan andere jaren, maar desalniettemin zijn wij heel trots op deze cijfers! De kracht en waarde van sport is door de pandemie duidelijker geworden dan ooit. Velen hebben zich dan ook ingespannen om, ondanks de maatregelen, de doelgroep samen te laten komen en te laten bewegen, bijvoorbeeld middels online bijeenkomsten.

182 clinics zijn er in 2020 gegeven door ons voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels. Wegens het coronavirus zijn er aangepaste maatregelen genomen om de clinic op een veilige manier doorgang te bieden. Naar grote tevredenheid van de scholen hebben ondanks de lockdowns 4.288 kinderen deel kunnen nemen aan de clinic. Deze kinderen hebben ervaren hoe het is om te sporten en te leven met een handicap. Het bijzondere aan de clinic is dat deze worden gegeven door enthousiaste docenten die zelf een handicap hebben.

De millenniumdoelstellingen, Verenigde Naties Millennium Development Goals, richten zich op het uitbannen van wereldwijde armoede. Regeringsleiders van 189 landen hebben in september 2000 de United Nations Millennium Declaration ondertekend. Daarmee verbinden zij zich aan het behalen van de doelstellingen. Nr 3. is good health en well-being; daaraan dragen wij #als1team ons steentje bij.

IMG_2575.JPG#asset:4054


Kom in actie! Sporten is voor iedereen.